PSPV, Compromís i CsenMov recolzen una prova pilot amb presència de llengua de signes en el col·legi

Les tres forces insten a Conselleria a què realitze una anàlisi de necessitats amb aportacions d’entitats, associacions i col·lectius
Els grups polítics de PSPV, Compromís i Castelló en Moviment han presentat una declaració institucional de cara a la celebració del pròxim ple per la qual donaran trasllat a la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport que l’Ajuntament de Castelló, després d’haver escoltat a les associacions implicades, donarà suport a la intenció de desenvolupar una prova pilot en educació pública d’infantil i primària per a la infància sorda i normoient amb presència de llengua de signes. Així mateix, reclamen la “avaluació, seguint criteris pedagògics i científics, de si el procediment exposat té resultats beneficiosos que milloren la qualitat educativa i de vida de la infància sorda i normoient”.

A més, els tres grups polítics reclamen a la Conselleria que prèviament “realitze una anàlisi de la situació en la qual ens trobem que compte amb aportacions de les entitats, associacions i col·lectius mirant quines són les seues necessitats i expectatives. L’estudi d’experiències d’ací, altres comunitats i també a nivell europeu i la recollida d’informació dels especialistes”.
El concepte d’educació està evolucionant des de la falsa integració cap a la inclusió, propiciant la convivència i educació compartides on puguen enriquir-se uns alumnes d’uns altres (xiquets/es sords, xiquets/es oients i xiquets/es amb altres diversitats funcionals que puguen beneficiar-se d’una comunicació visual i gestual (autisme, síndrome de Down…) des de la normalització i la igualtat d’oportunitats per a tots i totes.
La petició dels tres grups polítics de Compromís, PSPV i Castelló en Moviment ve motivada per l’article 13.4 de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana, on parla dels drets dels valencians i les valencianes i que arreplega textualment que “la Generalitat garantirà l’ús de la llengua de signes pròpia dels sords, que haurà de ser objecte d’ensenyament, protecció i respecte”.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.