Puig defén la necessitat d’un ‘marc estable’ de col·laboració per a garantir el compliment de l’Agenda Valenciana d’Infraestructures

València Notícies | Redacció.- El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat la necessitat de generar un “marc estable” de col·laboració institucional per a garantir la planificació i el compliment de l’Agenda Valenciana d’Infraestructures.

El cap de l’executiu ha mantingut una reunió amb el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, en la que s’ha abordat aquesta agenda, que inclou actuacions pendents en carreteres i ferrocarrils de la Comunitat Valenciana, així com el projecte del Corredor Mediterrani.

“És fonamental comptar amb un marc estable a través del qual poder avaluar com ho hem fet i com van avançant les distintes accions i els compromisos, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels ciutadans”, ha declarat respecte d’això. Puig ha anunciado cuatro comisiones bilaterales para encauzar la colaboración entre instituciones.

Després de la trobada, Puig ha insistit en la importància de l’estabilitat en aquest àmbit, “una dimensió que va més enllà d’una legislatura”. “Sempre hem reivindicat una racionalització de les inversions, que hi haja una planificació adequada i que esta planificació a més es complisca”, ha insistit.

El cap de l’Executiu valencià ha destacat que “en aquest marc estable de cooperació” s’inscriuen quatre comissions bilaterals que representen un espai de concertació.

La primera, segons ha avançat, atén a les grans infraestructures, especialment al seguiment de l’execució del Corredor Mediterrani i la finalització de la concessió de l’AP7; la segona comissió és l’encarregada d’estudiar el pla de renovació de Rodalies del Govern d’Espanya; la tercera s’ocuparà del seguiment de les inversions en carreteres i finalment la quarta comissió està relacionada amb les plataformes logístiques.

El president ha destacat que el Pla de millora dels trens de Rodalies que s’ha compromés a portar avant el Govern és “extremadament positiu”, i ha garantit la col·laboració de la Generalitat en l’impuls d’aquesta iniciativa, de la que es coneixeran els detalls el pròxim mes de novembre.

“Els Rodalies no poden ser la germana pobra de les infraestructures ferroviàries, com ho ha sigut en els últims anys en la Comunitat Valenciana”, ha lamentat Puig, el qual ha insistit en el fet que la seua prioritat és “que el servici funcione i tinga un rendiment objectiu”. És per això que considera el desenvolupament d’aquest pla com una bona solució, i ha manifestat la seua voluntat de treballar conjuntament.

Col·laboració entre institucions

El cap del Consell ha qualificat la reunió amb el ministre de Foment, a qui li ha agraït la seua “capacitat de diàleg”, com “profitosa”, i s’ha mostrat convençut de que l’actual línia de comunicació existent és “el camí que cal seguir”.

Durant la trobada, han abordat altres qüestions relacionades amb el transport i que, en paraules de Puig, són “absolutament vitals” per a les comunicacions de la Comunitat Valenciana.

En este sentit, i en relació amb l’Autoritat Metropolitana de Transport, Puig ha demanat que els Pressupostos Generals de l’Estat de 2018 arrepleguen “eixos 38 milions d’euros que, al nostre entendre, és el que ens correspon en relació a altres àrees metropolitanes, i seria difícil de digerir que no fóra així”. Així mateix ha instat a “recuperar part del temps perdut” en l’execució d’infraestructures de carreteres.

Cooperació en l’àmbit europeu

D’altra banda, Puig també ha reiterat a De la Serna la seua col·laboració i cooperació en l’àmbit europeu. En esta línia, el president ha explicat que dimarts que ve, 10 d’octubre, viatjarà a Brussel·les per a intervindre en esta institució, on traslladarà el seu suport als corredors europeus i reclamarà per a ells una “financiació adecuada” i “el compromís d’altres països membres”.

Respecte a l’AP7, Puig ha argumentat que “no es deu prorrogar” i que ” ha de ser absolutament lliure de peatge, sobretot en totes les zones que no tenen cap altre tipus de via pública de servici potent”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.