Rosa Pérez sol·licitarà a la Consellera de Justícia col·laboració econòmica per a les exhumacions

València Notícies | Redacció.- El termini per a sol·licitar les subvencions destinades a projectes de recuperació de la memòria històrica de la Diputació de València per a l’any 2017 va finalitzar el passat 23 de juny. Les sol·licituds han batut rècords: en total, la corporació ha rebut 27 projectes, per una quantia global de 902.300 euros, que triplica la destinada inicialment, situada en els 233.000 euros.

Per aquesta raó, la vicepresidenta quarta de la Diputació i diputada delegada de Memòria Històrica, Rosa Pérez Garijo, ha cursat la petició d’una reunió formal amb la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, per a sol·licitar “una vertadera implicació de la Generalitat en la política de memòria històrica a més dels gestos, que agraïm”.  La diputada de Memoria Historica, Rosa Pérez Garijo.

Amb aquesta expressió, Pérez Garijo s’ha referit a la visita de Bravo durant la jornada de hui al cementeri de Paterna, on s’està duent a terme els treballs d’excavació de la Fossa 113, sufragada al 100% amb fons de la Corporació provincial.

La diputada ha volgut reconèixer la tasca reguladora de la Conselleria en aquesta matèria, “amb un projecte de llei engrescador”, però ha recordat que el balanç de localització, excavació i exhumació de fosses comunes al País Valencià “és descoratjador”. “D’acord amb l’estimació del Grup per a la Recuperació de la Memòria Històrica, al nostre territori hi hauria unes 350 fosses, de les quals sols s’ha actuat a data de hui sobre 14”, s’ha lamentat la diputada provincial. Unes dades que contrasten amb les d’altres comunitats autònomes, com per exemple Castella i Lleó, on s’ha intervingut a més de 150 fosses.

“Hem de canviar les tornes i esperem poder comptar amb la Generalitat per a fer del País Valencià i de la província de València un referent en matèria de drets humans”, ha declarat Pérez Garijo.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.