Sindicats i patronal del sector del torró negocien el conveni col·lectiu

IMG000013621

A la Comunitat Valenciana es fabrica el 60% del torró de tota Espanya. Aquest dilluns sindicats i patronal del sector del torró negocien a Madrid el conveni col·lectiu del 2018 que afecta 27 empreses de la Comunitat Valenciana. La mesa negociadora es torna a reunir després que aquest estiu la patronal abandonara les converses, després que CCOO reclamara fixar un salari mínim anual de 14.000 euros.
La patronal va justificar la paralització del procés perquè acceptar la proposta dels sindicats obligaria a revisar almenys quatre categories laborals i, segons afirma el secretari general de l’associació de fabricants de torrons i derivats de la Comunitat Valenciana, Federico Monconill, es generaria un efecte cascada i una inflació difícil d’assumir.
Per la seua banda, els sindicats al·leguen que la demanda dels 14.000 euros anuals respon a les necessitats reals de la plantilla i al compromís acceptat per la CEOE. A més, demanen que en el nou conveni s’incloguen clàusules antidiscriminatòries, i també en matèria de salut laboral i antiaassetjament.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.