Tecnologia i tradició es conjuguen en la Catedral de València per a escoltar el Cant de la Sibi l•la

El públic ha abarrotat aquesta vesprada la Catedral de València per a assistir a la representació del Cant de la Sibil·la de Capella de Ministrers. Les institucions valencianes -Generalitat Valenciana, a través de Culturarts, Diputació, a través del Museu Valencià d’Etnologia, Ajuntament de València, Universitat de València, Capítol catedralici, AVL i Fundació Bancaixa- han conjuminat esforços per a exhibir el cèlebre drama litúrgic per quart any consecutiu.

cant de la sibil.la a la catedral_capella de ministrers3
image-271864

El diputat de Cultura de la Diputació de València, Xavier Rius, ha assistit a l’acte al costat del director de Culturarts, José Luis Moreno, i el president de l’AVL, Ramon Ferrer.

Una enginyosa combinació de tradició i tecnologia ha permès que els nombrosos assistents hagen pogut apreciar tots els detalls de la representació gràcies a les pantalles instal·lades en la nau central i en els creuers de la catedral.

Rèpliques instrumentals

El concert ha sigut interpretat pel grup de música antiga Capella de Ministrers amb les rèpliques dels instruments que apareixen en els frescs dels Àngels Músics sobre l’altar major de la Catedral, de l’any 1472.

També ha actuat la Coral Catedralicia, que ha intervingut per segona vegada en aquesta representació, i han cantat com a solistes el xiquet de l’Escolanía de la Real Basílica de la Verge dels Desemparats de València, Alejandro Estellés; i la mezzosoprano del Cor de la Generalitat Valenciana, Pilar Esteban.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.