Torna Casual concert¬Lounge de l’Orquestra de València amb Juan Echanove, Josep Vicent i el dibuixant Sagar Forniés

El Péndulo | Redacció.- La regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, el director del Palau, Vicent Ros, el director musical, Josep Vicent i l’actor Juan Echanove, han presentat en roda de premsa la segona edició del projecte CASUAL CONCERT & LOUNGE del proper divendres 19 de maig a les 20.30 hores en què l’auditori valencià torna a oferir a tot tipus de públic, un concert-espectacle de l’Orquestra de València diferent, més informal, impactant i sense perdre l’excel·lència i qualitat del gran repertori clàssic. El concert té un preu de 10 €.

Gloria Tello ha presentado este nou concert afirmant que “s’emmarca dintre de l’aposta pel Palau Obert on, amb projectes pioners, volem no sols atraure nous públics, sinó també, fer del nostre Palau un auditori punter, referent de qualitat, excel·lència i també d’innovació”. Respecte al concert ha manifestat que en esta edició es podrà assistir a “un espectacle interactiu on sota la direcció del gran amic Josep Vicent, tindrem la sort també de poder gaudir de la presència de Juan Echanove”. És per això que “és un plaer que estiga ací i poder comptar amb ell en este projecte, al qual sense dubte li aporta la seua participació, una dosi extra de qualitat”.

Rueda de prensa de Casual Concert.

En la seua intervenció Vicent Ros ha aclarit que este projecte “reforça la nostra voluntat d’invertir i apostar per nous formats atractius, junt amb els nostres concerts d’abonament, perquè vinguen i gadisquen totes i tots”. “Volem trencar –ha afirmat Ros- amb els estereotipus de la música clàssica, i és per això que és necessari innovar i arriscar”.

En la primera part s’interpretarà l'”Obertura festiva” de Dmitri Xostakóvich i “Hamlet”, drama simfònic sobre la música incidental del mestre rus, al qual posarà veu l’actor Juan Echanove. Josep Vicent ha afegit  que “l’obra de Hamlet que s’escoltarà no existíx, perquè Juan Echanove y jo hem creat el projecte teatral sobre la meravellosa música incidental que Xostakóvich va escriure”. L’actor s’ha reafirmat en eixa apreciació ja que ha explicat que “quan vam decidir fer Hamlet, vam pensar que les partitures que no existixen són les més apassionants perquè es van creant amb passió, i és per això que mai vaig tirar esta partitura, perquè sabía que la tornaríem a fer”. També l’actor ha comentat que ha assistit al assaig de hui i “m’ha donat una descàrrega elèctrica al veure el gran treball que s’estava fent”. Per últim, ha manifestat la seua satisfacció de “poder treballar amb una de las millors orquestres que he oít en la meua vida”.

En la segona part, es podrà escoltar la estrena a Espanya i versió definitiva de l’espectacular posada en escena de “La consagració de la primavera” d’Igor Stravinski, amb projecció i il·lustracions de cómic del dibuixant Sagar Forniés. Comptarà amb una il·luminació especial i la interacció del director amb el públic. En este sentit Josep Vicent ha dit que “Sagar ha construït una pel·lícula amb imatgens de cómic, ha plasmat a la perfecció la idea del renaiximent de la naturalesa”.

La part clàssica compta amb realització audiovisual amb dues càmeres, para seguir de prop els detalls del concert. Després d’este concert, el públic podrà romandre al Hall dels Tarongers on hi haurà música ambient i podrà xarrar amb els músics per intercamviar impressions.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.