Vivenda ultima un conveni amb el Col·legi d’Advocats per millorar l’assistència a persones amb risc de desnonament

L’Ajuntament de Castelló treballa per donar assistència a les famílies que necessiten assessoria i mediació per evitar quedar-se sense habitatge

L’Ajuntament de Castelló ultima un conveni amb el Col·legi d’Advocats per millorar l’assistència i la mediació a totes aquelles persones que necessiten ajuda per qualsevol problema habitacional o relacionat amb la hipoteca. Així ho ha donat a conèixer aquest divendres la vicealcladesa i regidora d’Habitatge, Ali Brancal, qui ha assegurat que “d’aquesta manera es millorarà la forma de treballar i s’oferirà un millor servei per a totes les famílies que necessitin ajuda donis de l’Ajuntament i el sector de l’advocacia”.

Sobre aquest tema, Brancal ha explicat que “des que es va formar aquest equip de govern hem mantingut el contacte amb el president del Col·legi d’Advocats per millorar les condicions del servei, que no ha deixat de prestar-se a cap moment”. Sobre aquest tema, la vicealcaldesa i regidora d’Igualtat ha rebutjat l’acord proposat per la Diputació de Castelló, a causa que “des de les àrees implicades han volgut que treballéssim sense tenir un conveni en vigor ni unes condicions subscrites per tots els integrants”.

Així mateix, Brancal ha explicat que no formarà part d’aquest acord sinó que buscarà potenciar un de propi des de l’Ajuntament. “Volem definir uns punts que resultin beneficiosos per a la ciutadania i que servisquen per contribuir a posar fi als problemes habitacionals que sofreixen moltes famílies”, segons la regidora. Així mateix, ha criticat que “se’ns ha ofert un conveni per part de Diputació que expira el proper 20 de gener, en una setmana, motiu pel qual no veiem cap sentit a subscriure cap tipus de resolució”.

Això sí, la vicealcaldesa i regidora d’Habitatge ha volgut destacar que “intensificarem el treball des de l’Ajuntament perquè cap ciutadà ni ciutadana de Castelló es vegi en dificultats per mantenir el seu habitatge”. Brancal ha recordat que els pressupostos de l’àrea d’Habitatge inclouen nombroses partides per pal·liar la problemàtica en Castelló. La regidoria preveu 424.000 euros per a diverses actuacions, entre les quals destaquen la creació de la borsa d’habitatges o les ajudes per pagar les hipoteques.

En aquest sentit, la edila ha destacat que “la funció de l’Ajuntament no es basa a ‘donar’ pisos, sinó que el nostre treball consisteix a donar una solució temporal a aquelles persones i famílies que no tenen una altra manera de pagar un lloguer o de tenir un habitatge durant un temps, amb l’objectiu que l’ajuda puga contribuir, a poc a poc, al fet que surtin de la precarietat”. Brancal ha detallat que la regidoria destinarà 100.000 euros per crear la borsa d’habitatge social, les bases del qual estaran llestes a la fi d’aquest mes.

A aquest projecte se suma la rehabilitació dels habitatges que no compleixen les condicions adequades perquè puguen oferir-se a qualsevol família. La partida, en qüestió, suma 200.000 euros. La regidoria també contempla 100.000 euros per a ajudes al pagament d’hipoteques i 24.000 euros per destinar-los a nuclis familiars en situacions límit que no poden pagar el subministrament o la comunitat de veïns.

 

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.