1,17 milions d’euros per a beques menjador municipals, que garanteixen els drets bàsics 1.110 menors

València Notícies | Redacció.- La Junta de Govern Local ha aprovat la concessió a 1.110 xiquets i xiquetes de València de les ajudes de servicis socials per a sufragar gastos de menjador escolar durant el curs 2017/2018. Així ho ha explicat hui la regidora de Benestar Social, Consol Castillo. Les ajudes de menjador estan destinades a xiquets i xiquetes de zero a tres anys en els col·legis concertats i de zero a sis anys en els col·legis públics per al curs 2017/2018.

Castillo ha dit que “l’any passat augmentarem la partida dels 511.000 euros del PP fins els 841.500 euros. Enguany superem amb escreix el milió d’euros per a sufragar les necessitats bàsiques dels nostres xiquets i xiquetes”. Concretament seran 1.167.273 euros.Un comedor escolar.

La regidora de Servicis Socials ha destacat “l’important esforç que de manera continuada està realitzant el govern municipal per atendre totes les necessitats socials de la ciutat. Som un govern responsable i compromés en atendre a les persones i, sobretot, a aquelles que són més vulnerables”.

Així, la regidoria ha eliminat el requisit, abans obligatori, d’estar al corrent  tributàriament “donat que els beneficiaris són els xiquets i xiquetes i no els seus pares i mares”. Un assumpte que Castillo ha considerat “fonamental”.

Per realitzar el càlcul del cost de les ajudes de menjador de les guarderies i escoles infantils s’ha utilitzat el calendari laboral previst, mentre que per al càlcul del cost de les ajudes per a escoles privades concertades s’ha utilitzat el calendari lectiu vigent en el període del curs escolar.

Així, des del dia d’inici (1 de setembre) el càlcul s’ha fet sobre la previsió de 164 dies per als assistents a escoles concertades (fins al 22 de juny) i de 225 dies per als assistents a escoles infantils, incloent per primera vegada els mesos de setembre i juliol.

Tenint en consideració açò, la concessió de 1.110 ajudes per un import de 4,5 euros diaris suposa una despesa de 1.118.659,50 € dels quals 397.462,50 € corresponen a l’exercici pressupostari 2017 i 721.197 € corresponen a l’exercici pressupostari 2018.

A més d’açò, enguany s’ha modificat el barem per al càlcul de la puntuació, de forma que les situacions de famílies monoparentals i de famílies nombroses s’han vist afavorides per primera vegada, i s’ha elevat el llindar de renda per càpita, la qual cosa ha suposat l’admissió de més sol·licituds que l’any passat.

Cal tindre en compte també l’ampliació del període d’ajudes als mesos de setembre i juliol que fins ara no estaven coberts, canvi que segurament ha motivat l’augment del número de sol·licituds (399 més que l’any passat).
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.