14 testimonis i un acusat passaran dimecres 11 pel jutjat pel cas dels censos de Cabanes de 2007

22092017muletprocesValència, Un total del 14 testimonis han estat citats per al proper dia 11 de juliol a  partir de les 9:30, en el judici oral que es celebrarà en El Jutjat del Penal número 1 de Castelló, , en el qual  compareixerà com acusat un veí de la Vall d’Uixó, Pascual Adsuara Moya.

Aquest cas es va denunciar en 2007 per part del aleshores regidor de Cabanes (Castelló), Carles Mulet, després de que el aleshores alcalde del PP, Artemio Siurana, tres nebots seus, i dos dirigents del PP local van empadronar justament abans de les eleccions municipals, en el domicilis i magatzems  seus a desenes de veïns de la Vall d’Uixó, relacionats amb el gendre de l’empresari Jesús Ger ( Marina d’Or), amb grans interessos urbanístics en el municipi.

Arran les investigacions, es van aplegar a donar casos que veïns de la Vall d’Uixó van denunciar que en cap moment havien autoritzat aquestes altes, i que afirmaven que les signatures per les quals es donaven d’alta a Cabanes, estaven falsificades, altres, els quals mai van residir en el municipi ni un sol dia, van acudir a votar en les municipals.

Des d’aquell moment, el procés va patir tot tipus de vicissituds. L’ajuntament del PP es va personar en el cas i va destinar els recursos de tots els veïns a intentar dinamitar tot la instrucció. Es va oposar a què s’avançara en les proves demanades per l’acusació, i va demanar l’arxivament del cas perquè no volent investigar absolutament res.

 El propi Mulet compareixerà com testimoni, a més de l’exalcalde de Cabanes Artemio Siurana ( imputat per altres afers), 7 veïns de la Vall d’Uixó que van ser empadronats en el mateix magatzem ( i que van votar la majoria en les municipals de 2007 a pesar de no haver viscut ni una hora en el municipi, entre ells el gendre de Jesús Ger). També estan citats com testimonis un apoderat de la mesa electoral de la Ribera de Cabanes en les municipals de 2007, el delegat de l’INE a Castelló i dos Guàrdies Civil i un funcionari de l’ajuntament.

14 testigos y un acusado pasarán miércoles 11 por el juzgado por el caso de los censos de Cabanes de 2007.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.