16.000 dones prendran valència este diumenge per a disputar la carrera de la dona 2018

Divendres 13 i dissabte 14, les dones inscrites poden arreplegar els seus dorsals

València torna a convertir-se este diumenge en la primera cita de l’any del circuit nacional de la Carrera de la Dona. La prova femenina anual donarà començament a les 9:00 hores des de l’avinguda del Port, lloc des del que partirà una “marea rosa” formada per 16.000 dones que recorreran els carrers de la ciutat amb l’objectiu de donar visibilitat i suport a les víctimes de violència de gènere.

La regidora d’Esports, Maite Girau, ha presentat la prova este matí amb les atletes valencianes Marta Esteban i Natacha López i l’atleta israelià Maor Boulder, una de les favorites per a fer-se amb el triomf este diumenge. En referència a les esportistes valencianes, Girau ha destacat que “és molt important la seua implicació perquè és necessari que existisquen models de referència en què mirar-nos ja que això pot ajudar moltes dones”.

Girau ha manifestat que “són ja molts anys donant suport a la Carrera de la Dona. L’objectiu de la Regidoria d’Esports és treballar per a recolzar l’esport femení, i més en este cas, que es tracta d’una prova només per a dones. A més,  té una part de caràcter lúdic i popular que ens porta a divertir-nos fent esport amb amigues i familiars”. Han assistit també a l’acte el director de Patrocinis i Xarxes Socials del Banc Santander, Felipe Martín; la responsable de Màrqueting Estratègic i Comunicació de Zuric i, en representació de l’organització de Motorpress Ibèrica, Fenar Carreró.

Totes les participants recorreran els 7,4 quilòmetres del trajecte de la prova lluint el dorsal 016, el telèfon d’atenció a les víctimes de violència de gènere. La carrera començarà a les 09:00 hores, encara que les tasques de muntatge, entre l’avinguda del Port i el carrer Crist del Grau, començaran a les 06:00 hores del diumenge. El desmuntatge així com l’obertura dels carrers al tràfic es realitzarà segons el pas de les participants. L’itinerari previst discorrerà pels carrers Menorca, avinguda de les Balears, avinguda de França, carrers de Joan Verdeguer, J.J. Dómine o Eugènia Viñes.

Una vegada finalitzada la carrera, tindrà lloc un festival de fitness en la zona de meta. Al llarg de divendres 13 i dissabte 14 les dones inscrites poden arreplegar els seus dorsals en la fira Sport Woman, situada en les instal·lacions de Fira de València, en horari de 10 a 20 hores, una convocatòria que comptarà amb nombrosos llocs, tallers i activitats esportives.0412 Carrera de la dona 0412 Plànol carrera de la dona

La regidora d’Esports ha animat a les “ciutadanes de València perquè s’inscriguen, ja que encara poden fer-ho; i després continuen participant en el nostre Circuit de Carreres Populars o en altres proves, perquè córrer és una excel·lent manera de mantindre’s en forma i saludable”. En este sentit, la regidora d’Esports ha recalcat que “les xifres actuals de participació femenina en les carreres és d’un 32% però continuarem treballant en eixe camí per a aconseguir el necessari 50%”.

Finalment, i abans d’agrair a organitzadors i patrocinadors el seu treball, Maite Girau, ha destacat la important funció d’esta prova per a “trencar el sostre de vidre de les esportistes amb diversitat funcional que, si és el cas, és molt més difícil”.

Després de la seua celebració en València, la Carrera de la Dona continuarà el seu recorregut general per altres ciutats, com Madrid, Vitoria-Gasteiz, Gijón, La Corunya, Sevilla, Saragossa i Barcelona, en la qual està previst que concloga el circuit el dia 11 de novembre.

El dispositiu especial de trànsit preveu realitzar talls totals a partir de les 8:00 del matí que, en funció de l’afluència de vehicles, es preveuen en la confluència de l’avinguda del Port amb Manuel Candela, en J.J. Mestre de llatí des de la plaça de l’Armada Espanyola, i en el carrer de l’Enginyer Manuel Soto des de la Comandància de Marina.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.