21 societats musicals d’Europa, Sud-Amèrica i Àsia participen en el CIBM ‘Ciutat de València’ 2016

El Péndulo | Redacción.- Conclòs el termini d’inscripció per a la 130 edició del Certamen Internacional de Bandes de Música ‘Ciutat de València’ 2016, que es celebrarà al Palau de la Música del 21 al 24 de juliol, s’ha procedit ahir dimarts al sorteig de participació i orde d’actuació de les bandes inscrites. Participaran 21 bandes de música, de les quals 12 són de la Comunitat Valenciana, 4 són de la resta del territori nacional, de les províncies d’Almeria, Ciudad Real, Conca i Madrid i 5 estrangeres de Bèlgica, Japó, Portugal i Puerto Rico.

La regidora de Cultura, presidenta del Palau de la Música i del Comité Organitzador del concurs, Glòria Tello, ha destacat que esta edició “combina el seu vessant internacional amb un marcat caràcter valencià que volem potenciar, ja que no podem oblidar que les nostres bandes de música constituïxen un poderós element vertebrador, pedagògic i musical a la nostra societat”. A més, ha anunciat que el precertamen, que tradicionalment es desenvolupava íntegrament al Mercat de Colom “s’obrirà a distintes localitzacions de la ciutat, perquè molts veïns descobrisquen i tinguen la possibilitat de gaudir de la música de bandes”.

Banda Invitada Banda Municipal de Valencia
image-314662

El sorteig ha sigut el següent:

L’ordre per a la secció tercera és: Asociación Bade Música de Sorbas (Almería), Unio Musical Cultural d’Estivella (Valencia), Banda Sinfónica Avanzada de Caguas (Puerto Rico), Aomori Prefecture High School Band (Japón), Sociedad Musical “La Esperanza” de San Vicente del Raspeig  (Alicante) i Agrupación Musical Carrera Fuente San Luis (Valencia).

Per a la secció segona és: Societat Musical l’Aliança de Mutxamel (Alicante), Banda de Música de Monçao (Portugal), Sociedad Musical Unión de Pescadores (Valencia), Grupo recreativo e musical – Banda de Famaliçao (Portugal), Koninklijke Harmonie van Peer (Bélgica) i Unió Musical Realense de Real (Valencia).

 Per a la secció primera és: Sociedad Unión Musical Almoradí (Alicante), Unió Musical de Muro – Muro d’Alcoi (Alicante), Asociación Banda de Mica de Alcazar de San Juan (Ciudad Real), Asociación Musical Moteña de Mota del Cuervo (Cuenca) i Societat Musical l’Entusiasta de Benifairó de la Valldigna (Valencia).

Per a la secció d’Honor és: Agrupació Musical Santa Cecilia Castalla  (Alicante), Agrupació Musical l’Amistat de Quart de Poblet

(Valencia), Banda Sinfónica la Lira de Pozuelo – Pozuelo de Alarcón (Madrid) i Agrupación Musical ‘Los Silos’ de Burjassot (Valencia).

En total, entre les distintes seccions que oferix el festival (Honor, Primera, Segona i Tercera) han participat enguany en el sorteig 31 bandes. 15 d’elles provenen de diverses localitats de la Comunitat Valenciana, 10 són de la resta del territori nacional, de les províncies d’Albacete, Almeria, Badajoz, Ciudad Real, Conca, Granada, Madrid, Múrcia i Ourense, i 6 estrangeres de Bèlgica, Japó, Portugal i Puerto Rico.

Ja  s’ha fet entrega a les agrupacions participants de les partitures de les obres obligades (que figuren en les bases del certamen), i que poden ser consultades a la Fonoteca Municipal, sítia en el carrer Palau, 6.

 Estes partitures obligades són: per a la Secció Tercera, ‘Imperator Carlomagno’, de Pere Sanz; per a la Secció Segona, ‘Anem’, de Miguel Asins Arbó; per a la Secció Primera, ‘Synkretismos’, de Jef Penders; i per a la Secció d’Honor, ‘Poema Sanférmico’, de José Vicent Egea, totes elles, composicions originals per a banda de música.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.