60.000 persones cupen les platges de Vlaència en una Nit de Sant Joan sense incidents d’importància

València Noticies | Redacció.- Unes 60.000 persones han donat la benvinguda a l’estiu en les platges de València durant la celebració de la vespra de Sant Joan. La festa ha transcorregut sense incidents destacables d’ordre públic i amb un ambient “familiar i més cívic que en anys anteriors”. La llenya repartida per la Regidoria de Medi Ambient es va esgotar amb rapidesa i, d’altra banda, ha disminuït la quantitat de residus arreplegats, així com el nombre de persones ateses per la Creu Roja. El dispositiu especial de l’EMT ha sigut ben acollit, amb un 25 % més d’usuaris que l’any passat.

La regidora de Medi Ambient, Pilar Soriano, ha informat que a les set i mitja del matí les platges de València ja estaven netes, “i s’està acabant de buidar contenidors i retirar els banys químics”. Enguany s’ha arreplegat en total un 30 % menys de residus que el 2015. En les platges del nord de la ciutat, els operaris de neteja han arreplegat 27 tones de residus sòlids i 21 de cendres en la zona d’un quilòmetre delimitada per a la festa. Per la seua banda, en les platges de Pinedo i la zona del Parc Natural del Saler, on estava prohibit encendre fogueres, s’han retirat dos tones de cendres de diversos focs il·legals, així com huit tones i mitja de residus.

Grezzi, Soriano y Sandra Gómez en rueda de prensa.
image-393076

Així mateix, dins de campanya “Ara pots pujar el reciclatge”, inaugurada en les passades Falles i que s’ha inclòs enguany dins de les festes de Sant Joan, s’han repartit més de 40.000 tiquets per a participar en el sorteig de premis pel lliurament de llandes i envasos.

Quant a les assistències de Creu Roja, la regidora Soriano ha explicat que s’han atés 81 persones al llarg de la nit, en contrast amb les 121 de l’any passat. D’estes intervencions, en destaquen 13 per intoxicacions etíliques, 11 per cremades i 23 per ferides diverses. Tan sols en cinc casos ha sigut necessària l’evacuació: tres persones ferides, una per cremades i una altra més per intoxicació etílica.

Absència d’incidents

Pel que fa al capítol de seguretat, la regidora de Protecció Ciutadana, Sandra Gómez, ha informat que la nit de Sant Joan ha transcorregut sense incidents dignes d’esment, “tan sols s’han produït tres baralles sense importància a la Malva-rosa i al Saler. L’ambient general de la festa ha sigut molt familiar i molt més cívic que en anys anteriors”. A les quatre de la matinada, la Policia Local ha iniciat l’evacuació de les platges i a les cinc i mitja la intervenció del dispositiu de seguretat es donava per finalitzada.

 Augmenta l’ùs del transport pùblic

Finalment, el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha expressat la satisfacció del govern municipal per la resposta dels usuaris davant del servici especial posat en marxa per l’EMT per a cobrir la demanda de transport públic fins a les platges de la ciutat. Enguany, les línies d’autobusos reforçades han sigut utilitzades per prop de 39.000 viatgers, un 25 % més que l’any passat, la qual cosa suposa a més un increment de trànsit de quasi un 50 % respecte a una nit de dijous normal.

El regidor Grezzi ha destacat l’augment d’ús de la línia 25 fins a la platja del Perellonet, en un percentatge del 76 % més que l’any passat, encara que falten dades concretes d’ús, ja que el servici especial s’ha allargat fins a les tres de la vesprada de hui per a facilitar la tornada a la ciutat de tots els que han passat la nit al Perellonet. El responsable de Mobilitat Sostenible ha aprofitat per a subratllar “el compromís d’este govern a fer de l’EMT el transport públic de tots els ciutadans. Estes dades mostren que quan els servicis existeixen, la ciutadania respon”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.