A partir de hui es pot demanar el pagament a terminis de l’IBI de 2019 amb una bonificació del 2%

La nova fórmula pot ser sol·licitada 15 dies naturals abans que comence el període voluntari de pagament, fins el 13 de febrer

 

 A partir de hui, l’Ajuntament de València permet aplicar la bonificació del 2% en l’Impost de Béns Immobles (IBI) als pagaments fraccionats amb domiciliació bancària. A més, l’Ajuntament incia una campanya informativa i remetrà, en les pròximes setmanes, una comunicació postal dirigida a les persones titulars de béns immobles de naturalesa urbana respecte al pagament a terminis del rebut de l’IBI-Urbana en període voluntari. Tal com es recorda en la comunicació, les persones contribuents poden optar per la nova modalitat de pagament de l’IBI en tres terminis: al maig, juny i setembre.

 construccion pisos vivienda 20181130_092508 (6)

L’alcalde, Joan Ribó, ha explicat que «l’ampliació d’esta bonificació als contribuents és una més de les mesures iniciades per l’Ajuntament, que aposta per l’equitat i la progressivitat perquè la contribució de la ciutadania faça possible millorar la qualitat dels servicis a la ciutadania». Ribó ha valorat «la gestió econòmica eficaç i eficient que està duent a terme l’Ajuntament en estos anys del Govern de la Nau, lluny del malbaratament d’èpoques ja passades». Així, ha destacat l’eixida del Pla d’Ajust tres anys abans del previst «amb el que recuperem autonomia municipal», i que és conseqüència «de la reducció del deute a la meitat respecte la cota màxima a què s’arribà amb els gestors anteriors» i les «bones dades de pagament a proveïdors, la qual cosa permet alhora dinamitzar l’economia de la ciutat».

 

Per la seua banda, el regidor d’Hisenda, Ramón Vilar, ha destacat que, d’esta manera, «des de l’Ajuntament estem oferint al contribuent la possibilitat de tindre una bonificació del 2% i a més de poder pagar l’IBI en tres terminis». «Per al Govern municipal és molt important oferir les majors facilitats possibles a la ciutadania perquè complisca amb les seues obligacions tributàries, i per això hem establit un ampli ventall d’opcions».

 

Esta nova modalitat de pagament pot ser sol·licitada 15 dies naturals abans que s’inicie el període voluntari de pagament (en 2019, fins al dia 13 de febrer), per totes aquelles persones que tinguen domiciliats els seus rebuts. Els tres terminis de venciment del pagament seran els dies 31 de març, 20 de juny i 20 de setembre (o primer dia hàbil següent, si són inhàbils), i la bonificació, del 2%, que s’aplicarà en l’últim termini, sempre que tots s’hagen fet efectius per domiciliació. En cas d’impagament del primer termini, si el deute no queda satisfet dins del període voluntari de pagament, o en cas d’impagament de qualsevol dels restants terminis, es produirà la pèrdua del dret de la bonificació i l’inici del període executiu de pagament del rebut.

 

S’han establit diferents camins per poder sol·licitar esta modalitat de pagament: per internet i en les Juntes de Districte (sense necessitat de certificat digital, a través de l’enllaç www.valencia.es/ibi); presencialment en les oficines del Servici de Gestió Tributària lntegral; per telèfon i e-mail; i a través de la Seu Electrònica.

 

 

 

 

 

             
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.