Aerocas gestionarà directament l’aeroport de Castelló a finals de 2019

aeropuerto_1

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha anunciat avui que l’empresa pública Aerocas gestionarà directament l’aeroport de Castelló a finals de 2019 després d’haver arribat a un acord amistós amb l’empresa Edeis, que fins ara el gestionava.

Puig ha fet aquest anunci en les instal·lacions de l’aeroport de Castelló, on ha explicat que aquesta decisió s’ha pres després de la “falta d’entesa” amb la concessionària en referència als objectius, ja que l’empresa “pensava tenir majors rendiments econòmics” i la Generalitat, ha agregat, “tampoc volia pagar més”.

D’aquesta manera, a partir de finals de 2019, el de Castelló passarà a ser “l’únic aeroport que té la Generalitat” ia partir d’aquí, ha dit el president, el Govern valencià vol que AENA “participi en el mateix”, però ja es veurà com.

L’aeroport va ser inaugurat al març de 2011, va tenir el seu primer vol xàrter al gener de 2015 i el seu primer vol regular al setembre d’aquest any.

El president ha aprofitat la seva visita a la nova base per a aeronaus d’extinció d’incendis a l’aeroport de Castelló per afirma que aquesta contribueix a ampliar les “enormes” possibilitats que té l’aeroport en el camp civil i de la seguretat.

Puig ha afirmat que en una reunió la setmana passada amb el president d’Aerocas, Francesc Colomer, es va posar en comú la voluntat de deixar enrere “el paradigma de l’aeroport ridiculitzat i que evidentment va tenir una gestió millorable” per buscar “una solució de normalització” i això “és el que s’ha aconseguit amb l’actual equip directiu.

Segons Puig, s’ha aconseguit “sortir de la fallida absoluta que tenia l’aeroport”, amb un deute de 150 milions d’euros, que la Generalitat “en aquest temps ha regularitzat”.

D’altra banda, ha agregat, “el que s’ha llançat és una dinàmica de gestió raonable” i que estigui unida als objectius de “treure-li el màxim partit possible a una infraestructura que ha costat 200 milions d’euros als valencians”.

Així ha anunciat que “després de complexes negociacions” s’ha pres la decisió acordada amb l’empresa francesa que fins ara estava gestionant l’aeroport, Edeis, per la seva “desvinculació” a finals de 2019 de la gestió de l’aeroport.

A partir d’aquest moment la gestionarà directament l’empresa pública Aerocas, ha dit Puig, i ha afegit que “s’està en negociacions amb AENA i amb el Ministeri de Foment” perquè “en el futur hi hagi més compromís del Govern d’Espanya amb aquest aeroport “.

Puig ha puntualitzat que s’està en un procés de “negociació oberta” amb AENA, però ha explicat que l’aeroport es consolidarà a través de l’empresa pública Aerocas, des de la “gestió eficient” perquè “ja s’ha malgastat massa”.

Aquest aeroport, ha afegit, ha de ser “un aeroport normal, no de ningú, ni patrimonialitzat per ningú”, sinó un aeroport que tingui “una participació en la vida econòmica i social de Castelló des de la normalitat”.

El president ha dit que en els últims anys “s’ha avançat molt” i avui mateix s’ha pogut comprovar “l’activitat important que hi ha a les instal·lacions aeroportuàries, que han registrat aquest any gairebé 150.000 passatgers”.

En un “mercat aeronàutic complicat”, ha recordat el president, han demanat “en reiterades ocasions que la línia Castelló-Madrid es declari d’interès general, perquè és la manera de posar a l’aeroport de Castelló al mapa, que estigui lligat a un “hub” “, i s’està pendent que el nou Ministeri” doni per bona aquesta situació “

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.