Ajuntament i Generalitat inicien un pla de regulació en els servicis socials de la ciutat

València Notícies | Redacció.- Consol Castillo, regidora de Benestar Social, ha mantingut una reunió amb Helena Ferrando, secretaria autonòmica de Servicis Socials, en la que han avançat en les negociacions per transferir diversos servicis socials que està pagant l’Ajuntament però que són competència de la Generalitat Valenciana, com és el cas de la residència de persones amb diversitat funcional de Vall de la Ballestera. Cal recordar que, en maig del 2016, es va crear una mesa de treball sobre esta qüestió.

Es tracta d’una acció emmarcada en un pla de racionalització dels recursos de l’Ajuntament en esta matèria ja que, segons ha explicat la regidora de Benestar Social “l’anterior equip de govern decidia què servicis socials subvencionava o no en base a  simpaties personals”.

La concejala de Bienestar Social, Consol Castillo, busca adaptar los servicios sociales de la ciudad de València a la legislación vigente.

“Això ha comportat que durant els anys de govern popular s’hagen dedicat nombrosos recursos a servicis que corresponien a la Generalitat i, en canvi, s’hagen abandonat col·lectius que sí depenen de l’Ajuntament, com és el cas dels joves i dels menors, que durant anys i anys han estat orfes de recursos municipals. Ara, l’Ajuntament construirà dos centres de dia per a este col·lectiu, un en el Cabanyal i l’altre en les Naus de Ribes del Parc Central per a donar servici a un col·lectiu molt necessitat de recursos que els ajuden i atenguen adientment”, ha dit Castillo.

En la reunió, que ha transcorregut amb una total sintonia, la secretària autonòmica s’ha mostrat receptiva al fet que la Generalitat assumisca ja en este any 2017 la concessió d’una part de les 65 places amb les que compta la residència. La intenció d’ambdues institucions és poder oficialitzar l’any 2018 el traspàs total i complet del servici.

Així, l’Ajuntament cediria l’edifici a la Generalitat, qui des de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives passaria a gestionar la residència. Cal recordar que l’Ajuntament de València abona anualment uns 2,5 milions d’euros aproximadament per este servici que el govern del PP va assumir quan es tractava d’una competència autonòmica.

Esta gestió que està duent a terme Castillo permetrà a la regidoria de Servicis Socials disposar de més pressupost a partir dels pròxims anys per a destinar a col·lectius que fins ara no han estat contemplats pràcticament per part de l’Ajuntament.

En la reunió també s’ha acordat estudiar la situació irregular en la que es troben tres centres de formació per a persones en diversitat funcional. En este cas, tot i que el cost del servici és assumit per part de la Generalitat, l’Ajuntament de València està pagant des de fa anys el lloguer dels locals, a raó de 200.000 euros anuals. “L’objectiu és regularitzar també esta situació i, sobretot, adaptar els servicis socials que tenim a la ciutat de València a la legislació vigent”, ha dit Castillo.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.