Ajuntament i Generalitat oferiran a Castelló servei 24 hores de TRAM i bus durant la Nit de cap d’any i els dos caps de setmana previs

06-12-2017 transport públic L1_1La col·laboració entre ambdues administracions permetrà garantir la mobilitat ciutadana amb un reforç dels horaris habituals

S’ofereixen serveis extres nocturns en Nit de cap d’any i els caps de setmana del 15 i 16 i 22 i 23 per a oferir alternatives al cotxe

TRAM de Castelló i els serveis de transport de l’Ajuntament de la ciutat ampliaran l’oferta que presten habitualment amb motiu de les pròximes festes nadalenques i oferiran servei nocturn ininterromput durant Nit de cap d’any, així com els dos caps de setmana previs. La col·laboració entre la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que dirigeix María José Salvador i l’Ajuntament de Castelló que encapçala Amparo Marco ha permès dissenyar un servei que garanteix en aqueixes dates la mobilitat en transport públic dels castellonencs.

La consellera María José Salvador ha destacat “l’esforç que s’està fent des de la Generalitat per a oferir a través del TRAM de Castelló un servei de transport de qualitat, com a alternativa eficaç al vehicle privat, i que sempre està present sempre en aquelles ocasions que ha de reforçar la seua presència com en Magdalena, estiu o ara en Nadal”.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha subratllat que “la cooperació entre administracions ha de contribuir a millorar la qualitat de vida de la ciutadania”. En aquest cas, ha afegit la primera edil, “suposa una aposta per millorar també la seguretat vial en unes dates en les quals les eixides nocturnes s’intensifiquen per les festes nadalenques”.

En aquest sentit, el director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, com el regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Castelló, Rafa Simó, ha explicat que “els horaris previstos permeten reforçar el servei d’autobús (L1 i N-1 entre el Ciutat de Castelló i l’Hospital General) i TRAM de Castelló, que operaran per primera vegada amb servei 24 hores dos caps de setmana al desembre i la Nit de cap d’any, que l’any passat ja va comptar amb aquest servei especial. A més, l’autobús del Grau per Germans Bou també funcionarà amb servei ininterromput durant la Nit de cap d’any”. Els serveis previstos es donen a conèixer a través d’una campanya que porta el lema de ‘En Nadal deixa el cotxe a casa. TRAM i BUS 24 hores’.

D’aquesta manera la L1 Ciutat de Castelló-Hospital General i la nocturna N1 així com el TRAM de Castelló tindran servei 24 hores els dies 15, 16, 22, 23 i 31 de desembre. “Aquesta és la primera vegada que es presta servei 24 hores els dos caps de setmana previs a la Nit de cap d’any, quan es concentren bona part dels sopars habituals d’aquestes dates, i per descomptat també durant l’última nit de l’any”, ha subratllat Simó.

TRAM de Castelló també tindrà serveis especials els dos divendres i dissabtes previs al dia de Nadal. Durant la resta de l’any funciona en horari nocturn els divendres i dissabtes fins a les 3.00 del matí amb eixides cada hora, però els dies 15, 16, 22 i 23 hi haurà expedicions extra cada hora fins a les 8:00 del matí amb eixides a les hores en punt des del Grau i a la mitjana des del Raval Universitari. La freqüència durant la Nit de cap d’any serà cada mitja hora.

La connexió amb el Grau també es reforçarà en Nit de cap d’any amb la línia d’autobusos que connecta la plaça Borrull amb el Grau, que tindrà expedicions extra amb eixides cada 40 minuts durant tota la nit des de les 23:00 fins a les 6:20, enllaçant amb el seu servei habitual.

Amparo Marco ha aprofitat per a reconèixer la sensibilitat en matèria de transport de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que dirigeix María José Salvador, amb mesures com la millora de la freqüència del TRAM de Castelló, la connexió sense transbord des del Raval Universitari fins a la platja a l’estiu o la millora de la freqüència de la línia d’autobús per Germans Bou, que des d’aquest dilluns passa cada 20 minutos.

Aquest dispositiu especial se sumisca als quals ofereix TRAM de Castelló de manera habitual els caps de setmana com a part de la política de promoció del transport públic que desenvolupa la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que dirigeix María José Salvador.

Els horaris previstos estan disponibles i es poden consultar en les parades de la xarxa, així com en la pàgina web de l’Ajuntament de Castelló (secció mobilitat) i en TRAM de Castelló http://www.tramcastellon.com.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.