Ajuntament i Generalitat signen el conveni que permetrà concloure i posar en funcionament el pàrquing de Bruges

València Noticies | Redacció.- L’alcalde de València, Joan Ribó, i la consellera d’Obres Públiques, María José Salvador, han signat hui al Palau de la Generalitat, en presència del president Ximo Puig i també del responsable de l’Àrea de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de València i la Generalitat, per a l’entrega i explotació de l’aparcament subterrani construït a la plaça de Bruges, sobre l’estació del Mercat Central de la línia T-2 del metro de València.

“Vull expressar la profunda satisfacció per este acord que hem signat partits que som diferents, però que ho hem sabut fer molt més ràpid que aquell partit que teòricament té molta experiència a fer les coses, però que va ser absolutament incapaç de fer que la senyora Barberá es posara d’acord amb la consellera d’Obres Públiques”, ha afirmat Joan Ribó després de signar un conveni pel qual l’Ajuntament es compromet a realitzar les obres necessàries per a acabar l’aparcament de la plaça de Bruges i a pagar a la Generalitat la quantitat d’11.314.963 euros per l’obra pública realitzada. Esta quantitat s’abonarà al llarg d’un termini de deu anys, a raó d’un pagament anual d’1.131.496 euros.

Firma del convenio.
image-381482

En la valoració d’este acord, l’alcalde de València ha assegurat que “hui hem posat els fonaments perquè es resolga en un termini ràpid un problema important, i he de dir que a partir d’ara nosaltres, l’Ajuntament, ens en farem càrrec. En primer lloc, amb un estudi de viabilitat per a procedir, a partir d’ací, a posar en marxa els mecanismes de contractació perquè l’aparcament funcione tan ràpidament com siga possible. Volem accelerar al màxim els terminis perquè sabem que l’aparcament de la plaça de Bruges és fonamental, en primer lloc, per a tota la gent que treballa al Mercat Central, per a tot el comerç local de la zona centre, i fonamental també per a tots els plans de mobilitat que tenim per a anar reduint i pacificant el trànsit al centre de la ciutat, que em sembla un element crucial de la política d’este ajuntament”.

Ribó ha afegit que el pàrquing de Bruges, juntament amb el de la plaça de la Reina i altres, “són elements clau per a treballar en esta mobilitat. Intervindrem tan ràpidament com puguem perquè tinga cotxes aparcats tan prompte com siga possible. L’Ajuntament de València i la Generalitat estem donant mostres d’una col·laboració que s’estén a molts plans i amb la qual es posa de manifest que podem treballar molt més ràpid en aspectes de col·laboració que si estiguérem en un sol partit, com passava abans. Les coses funcionen d’una manera eficaç i molt millor que funcionaven”.

Un camp de mines

Per la seua part, Ximo Puig, president de la Generalitat, ha felicitat “tots els que han fet possible este acord basat en allò que interessa a les persones, als ciutadans als quals ens devem tant l’Ajuntament de València com la Generalitat i, per tant, sempre hem de posar l’interés general per damunt de l’interès d’una institució, que no té gens de legitimitat si no atén els ciutadans”.

Ha recordat Puig que “han passat deu anys, una dècada, per a resoldre una qüestió que fa molt de temps hauria d’estar resolta. Però hui es demostra que amb bona voluntat, amb gestió, amb capacitat de negociar ,de parlar, es pot resoldre un problema que formava part d’eixe camp de mines que ens han deixat els governs anteriors, tant el de València com el de la Generalitat; es demostra que la gestió progressista que estan fent les institucions ara és molt més eficaç que la del passat. És una gestió basada en una política de proximitat a les persones que, a més de progressista, és de gestió eficaç”.

Puig ha fet referència a altres assumptes on treballen conjuntament Generalitat i Ajuntament, com ara el Cabanyal o aspectes relacionats amb vivenda, seguretat o la bona gestió tributaria. “Ara hi ha una capacitat de diàleg permanent; abans no hi havia cap diàleg. Espere que els ciutadans continuen beneficiant se d’esta nova actitud i este nou temps.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.