‘Ajuntament signa un conveni amb Gas Natural Fenosa per a evitar talls de llum i gas a famílies en situació d’emergència social

L’alcaldessa explica que el Govern Municipal ja ha signat convenis amb les tres principals distribuïdores d’aigua, gas i electricitat dins del protocol contra la pobresa energètica

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el delegat en Levante de vendes i operacions de Gas Natural Fenosa, Ismael Jarque, han signat un conveni de col·laboració per a evitar talls en el subministrament d’energia elèctrica i gas a famílies en situació de vulnerabilitat, una mesura que s’emmarca dins del compromís del Govern Municipal de reduir els nivells de pobresa energètica.

160209 firma convenio gas natural endesa (4)
image-319899

El conveni estableix els termes de col·laboració entre l’Ajuntament de Castelló i Gas Natural Fenosa, per a coordinar i agilitar el pagament d’ajudes municipals d’emergència social atorgades a les persones en situació de vulnerabilitat econòmica pels deutes contrets en relació amb el subministrament d’electricitat i/o gas, a fi d’evitar l’existència en la ciutat de llars que manquen d’aquest ben bàsic i imprescindible.

Per part de l’Ajuntament de Castelló s’avaluaran les circumstàncies de necessitat que han generat el risc de suspensió del servei de llum i/o gas i es determinarà la concessió d’ajudes d’emergència social per al pagament de deutes per aquest subministrament; avisarà a l’empresa, tan aviat com siga possible, de quines persones van a ser beneficiàries d’una ajuda municipal, per a evitar la suspensió del subministrament, i abonarà les quantitats determinades al compte bancari que determine Gas Natural Fenosa.

Per part de Gas Natural Fenosa, es facilitarà la forma de pagament de les ajudes municipals que siguen acordades per l’Ajuntament per a evitar la suspensió del subministrament, sense l’aplicació de qualsevol interès de demora, comissió o similar; es deixarà en suspens el tall de subministrament de llum i/o aigua des del moment en què es reba la comunicació per part dels tècnics/as dels Centres de Serveis Socials Municipals, que l’usuari del servei està subjecte a una ajuda sobre aquest tema; es proporcionarà informació detallada sobre els pagaments dels deutes que va a realitzar l’Ajuntament , facilitant la documentació necessària i s’informarà al personal de l’Àrea de Benestar Social i Dependència de l’Ajuntament sobre qualsevol bonificació de caràcter social i de les seues condicions d’aplicació. Així mateix, l’empresa energètica també realitzarà de forma gratuïta el canvi de titular del subministrament amb subrogació de deute.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha mostrat la seua satisfacció per la signatura d’aquest conveni i ha recordat que el Govern Local ja ha subscrit acords d’aquest tipus amb les tres principals empreses de subministrament de llum, gas i aigua que operen en la nostra ciutat. Marco ha agraït la predisposició de Gas Natural Fenosa per a lluitar contra la pobresa energètica i ha explicat que “aquest problema és una prioritat absoluta per al Govern de Castelló”. És insostenible que entre un 10 i un 15 per cent de la població no puga fer front a les seues despeses energètiques o els suposen un cost excessiu. Açò suposa que milers de famílies de Castelló estan vivint en condicions de mera subsistència. L’Ajuntament no pot romandre impassible davant una crisi que està canviant l’estructura de la societat i hem de protegir a les persones més vulnerables” ha afegit la primera edil.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.