Alboraia veu injust i poc realista que haja de fer-se càrrec del cost de les obres del metre

ayuntamiento alboraya
image-311559
La millora que ha suposat per a tota la línia hauria de justificar que s’assumiren les despeses per la Conselleria dins del futur pla metropolità de mobilitat.

L’Ajuntament considera que no se li hauria d’exigir a Alboraia que pagara unes obres del metro que han suposat una clara millora per a tota la línia, “s’ha demostrat que el soterrament beneficia a tota la infraestructura i d’altra banda, Alboraia és evident que mai ha pogut fer-se càrrec d’un cost tan elevat”, apunta l’alcalde de la localitat, Miguel Chavarria.

“El pressupost total del municipi no va més enllà dels 17 o 18 milions d’euros anuals i per tant és pràcticament impossible per als nostres ciutadans pagar eixos 30 milions d’euros. Resulta tan incomprensible per a nosaltres com que se’ns exigira pagar les recents millores realitzades en la línia de tren o en l’autovia V-21, pels trams que discorren pel nostre municipi”, explica l’alcalde.

Des de l’oposició, tant el PSOE com Compromís van advertir en el seu moment que aquest cost no podia ser assumit pels ciutadans d’Alboraia. “Ara des del govern, estic segur que trobarem solucions viables tant per a la Generalitat com per a l’Ajuntament”, comenta el primer edil. “Tenim l’oportunitat de reprendre un transport metropolità que done vertader servei i racionalitze la comunicació amb València de tots els nostres pobles, ja que la relació d’interdependència és evident i s’ha d’abordar en tota la seua dimensió” afirma Chavarria.

D’altra banda, la regidora d’Urbanisme, Ana Bru assevera que va ser “una autèntica fal·làcia pensar que el PGOU podria obtenir rèdits suficients per a pagar aquestes obres. Encara així, els convenis urbanístics amb els propietaris afectats pel soterrament del metro es tindran en compte en qualsevol PGOU que s’aprove, però en cap cas un Pla General, ni tan sols tan expansiu, com el que va projectar el Partit Popular d’Alboraia, haguera originat plusvàlues suficients per a assumir semblant cost, ja que les zones per les quals discorre el metro soterrat estan, en la seua immensa majoria, consolidades urbanísticament des de fa anys”.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.