Alcaraz destaca que en ‘els últims anys s’ha aconseguit un consens al voltant de la solidaritat i la cooperació del poble valencià’

FOTO_TRANS_GRUPO

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha subratllat la utilitat de campanyes de sensibilització i difusió de la cooperació com a “instrument necessari” per incentivar la participació i la col·laboració.

Així ho ha expressat en la inauguració de l’exposició ‘És veritat tot el que diuen sobre la cooperació?’, que s’emmarca dins de la campanya ‘Cooperar millor’, impulsada per la Coordinadora Valenciana d’ONGD i que compta amb el finançament de la conselleria que ell dirigeix així com amb la col·laboració d’Adif.

Durant l’acte, ha assenyalat que “tot i els recursos insuficients” s’ha aconseguit “un consens en la necessitat de ser un poble solidari i que coopere”, i ha matisat que “amb aquesta exposició es demostra també que el projecte solidari és un projecte col·lectiu”.

A la mostra s’exposa l’obra de nou il·lustradores valencianes i en ella es pretén acabar amb els mites i els prejudicis al voltant de la cooperació. D’aquesta manera, a través dels dissenys de les artistes Cristina Duran, Belén Segarra, Cachete Jack, Ada Diez, Laura Castello, Inma Lorente, Laura Pérez, Ada Sinache i Gisela Talita es capgira aquesta visió equivocada amb la fi que es puga conèixer bé la tasca de la cooperació internacional per tal de poder dur-la millor a terme.

“La cooperació valenciana compta amb un gran potencial per a una tasca de grans proporcions, que solament pot ser abordada des de diversos camps d’actuació i amb la complicitat de molts actors: les ONGD, les entitats locals, les universitats públiques, les organitzacions sindicals i el sector privat”, ha puntualitzat el conseller.

“Des del Consell, la nostra missió i el nostre repte principal és generar una visió conjunta i compartida, basada en els principis de transparència”, ha afegit Alcaraz, que també ha recordat que una de les prioritats de l’actual Consell ha sigut des de l’inici “la recuperació de la cooperació valenciana” en el marc de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.

Aquesta exposició itinerant es pot visitar actualment de manera gratuïta al vestíbul de l’Estació del Nord de València i després anirà a les estacions ferroviàries de les altres dues capitals provincials: Castelló i Alacant
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.