Amoraga anima el sector editorial a ‘adaptar-se al nou paradigma de la lectura digital’

AmoragaLa directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, que ha inaugurat el XII Encontre d’Editors a Montajenos, ha afirmat que aquestes activitats formatives són molt importants perquè “renoven i actualitzen el perfil professional que ha d’adaptar-se a la ràpida evolució dels nous paradigmes de lectura. De la nostra capacitat d’adaptació, dependrà també el nostre èxit”.

Amoraga ha indicat que “hem de continuar treballant braç a braç, des dels diferents àmbits relacionats amb el món del llibre i la lectura, de la cultura, en definitiva, perquè tenim l’interés comú de canviar la situació que s’ha generat després de diversos anys de letargia”.

Per a fomentar els índexs de lectura s’ha posat en marxa el Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura 2017-2021, que inclou unes línies estratègiques amb l’objectiu de l’enfortiment del sector del llibre i estretir la cooperació amb les llibreries, editorials, productores i distribuïdores de continguts audiovisuals i digitals o fundacions i les persones individuals com els autors, il·lustradors, creadors digitals i intèrprets.

Les accions concretes del pla en el sector editorial se centren a fomentar la participació de les nostres editorials en les fires nacionals i internacionals, estretir llaços de col·laboració amb Catalunya i Balears, perquè el nostre espai d’intercanvi cultural es referme i afavorisca l’increment de la lectura en valencià i afavorir l’ajuda a la traducció multilingüe.

El pla també treballa a propiciar la qualitat de la producció editorial i l’adaptació al nou paradigma de lectura digital, per a això hi ha previstes mesures que defensen el compliment de la Llei de propietat intel·lectual i defensa dels drets legítims dels autors i editors, elaborar el mapa de l’edició valenciana, un estudi de mercat i un pla estratègic i de competitivitat per al sector editorial.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.