Amoraga destaca la selecció d’escriptors europeus que acudeixen al festival Lletraferida

El Péndulo | Redacció.– La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha afirmat que Lletraferida és un festival de literatura jove amb gran fortalesa que ha aconseguit acostar a València escriptors de reconegut prestigi europeu, com Petros Márkaris i Velibor Colic, per a reflexionar sobre el moment actual que està vivint Europa.

En la presentació de Lletraferida, Amoraga ha indicat que “si la temàtica escollida pel festival sobre les fronteres i el futur d’Europa sempre desperta interés, el moment social i polític que viu Espanya fa més interessant les reflexions que s’escolten en aquest fòrum de pensament”.

Presentación festival.
La directora general de Cultura i Patrimoni ha ratificat el suport a iniciatives que, com Lletraferida, tenen el mateix objectiu que el Pla valencià de foment del llibre i la lectura de la Generalitat, que és despertar l’hàbit de la lectura i augmentar el nombre de lectors, “perquè una societat lectora és molt més culta i més lliure, és una societat que empatitza més amb la resta de ciutadans vinguen d’on vinguen, siguen com siguen i pensen el que pensen”, ha assegurat Amoraga.

El festival Lletraferida és un festival de literatura generalista que vol convertir València en la cita de referència anual pel que fa a la literatura europea, congregant els autors i autores més importants no solament a escala nacional sinó europea.

Enguany, el festival estarà dedicat a Europa, però referint-se no solament al continent, sinó a la idea mateix d’Europa. Europa com a esperit d’unió entre països que comparteixen un mateix espai físic i una cultura comunes, així com el treball de construcció d’un ens polític cohesionat; Europa com a punt de partida i com a fi últim en si mateixa, com a unió de pobles i de cultures, com a cultura comuna.

Del 16 al 21 d’octubre, i en diferents seus (IVAM, La Beneficiència, Aragó Cinemes i el Jardí Botànic), s’han programat ponències per les quals passaran els escriptors Santiago Posteguillo, Joaquín Estefanía, Petros Márkaris i Velibor Colic; els fotògrafs Carlos Spottorno i Guillermo Abril, i la directora de cine Tània Ballò. Durant el festival es projectaran les pel·lícules ‘La mirada de Ulises’ d’Angelopoulos, i ‘Las sinsombreros’, de Tània Ballò.


 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.