Amparo Marco destaca l’esforç del Consell per compensar el dèficit inversor històric dels governs de la dreta

Debat1Amparo Marco destaca l’esforç del Consell per compensar el dèficit inversor històric dels governs de la dreta
L’alcaldessa de Castelló valora el discurs “solvent, rigorós, realista i esperançador” del president Puig

 

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha valorat els anuncis realitzats pel president de la Generalitat que reafirmen “l’interès especial” del Govern valencià amb la capital de la Plana i la província. Marco ha assistit avui al Debat de Política General de la Comunitat Valenciana, en el qual Ximo Puig ha apuntat els nous eixos del Consell en el tram final de la legislatura, en la seua voluntat per revertir la situació de deterioració institucional heretada dels governants de la dreta.

“El president de la Generalitat ha confirmat les prioritats socials i econòmiques de l’agenda política valenciana i ha anunciat l’ampliació i millora dels serveis públics essencials”, ha indicat Marco, qui ha mostrat la seua satisfacció pels anuncis de Puig que tenen a veure amb el territori provincial. “Castelló compta ja en les decisions del Govern valencià, com s’ha vist des de 2015”, ha afegit.

Marco destaca el discurs “solvent, rigorós, realista i esperançador” de Puig, que ha llançat nombroses propostes de rellançament socioeconòmic, amb un full de ruta clar per a traure avant la Comunitat Valenciana”. En eixe sentit, destaca l’anunci de l’inici dels tràmits perquè el Govern central reconega la connexió aèria entre Castelló i Madrid com de servei públic, la qual cosa suposarà que les administracions podran impulsar que s’establisquen vols que donen més operativitat a l’aeroport.

També ha valorat la intenció de reforçar el programa d’ocupació Avalem Joves, per a facilitar la inserció laboral de la joventut. En l’Ajuntament han sigut contractats 78 joves. “El Consell està donant resposta a les urgències polítiques i propícia noves oportunitats per als qui més ho necessiten”, indica. A més de “mantenir la bandera de la reivindicació amb el Govern central”, amb la demanda permanent de la millora del finançament autonòmic i de les infraestructures i els serveis essencials, com els trens de Rodalies.

Marco destaca l’esforç del Consell per compensar el dèficit inversor històric dels governs de la dreta. “Durant 20 anys, Castelló va estar fóra de les inversions que condicionen el desenvolupament social i econòmic. Només s’anunciaven promeses de megaprojectes sense sentit que la realitat va acabar reduint al no-res. Ara les coses han canviat i Castelló està present en els objectius estratègics de la Comunitat Valenciana”.

En eixe sentit, l’alcaldessa recorda que el Govern de Puig ha reduït quasi fins a íntegrament el deute que la Generalitat tenia amb l’Ajuntament de Castelló, ha signat el conveni que permetrà la recuperació per a la ciutat de l’edifici dels antics jutjats, en la plaça de Borrull i ha engegat el Fons de Cooperació Municipal, que “suposa una aposta pel municipalisme”. Castelló va rebre 600.000 euros en la primera edició d’aquesta iniciativa. La Generalitat destinarà 27,3 milions d’euros per a la segona part del pla, que es dedicarà a finançar infraestructures culturals turístiques i de mobilitat urbana.

L’alcaldessa de Castelló ha compartit el desenvolupament del debat amb el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Rubén Alfaro, i amb la primera tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de València, Sandra Gómez, amb qui ha comentat les noves relacions existents entre els ajuntaments i el Govern autonòmic i l’efectivitat dels projectes de millora de la qualitat de vida que s’han impulsat.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.