BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

Ángel Igual, convidat a les II Jornades Internacionals de Ceràmica en Manises

cartelEl reconegut ceramista castellonenc Àngel Igual ha estat convidat a les II Jornades Internacionals de Ceràmica “El torn del Torn”, organitzades a Manises. El workshop per ceramistes d’àmbit internacional es realitzarà en aquesta localitat valenciana esta semana, de divendres a diumenge. Malgrat el seu caràcter específic, les jornades estaran obertes a tot el públic que vulgui apropar-se a visitar-lo. Àngel Igual està ultimant la que serà una exhibició molt especial on preveu construir un forn de llenya amb ampolles de vi per a coure ceràmica. El forn arribarà a una temperatura de 1000ºC. Per a tal empresa, comptarà amb l’ajuda del també ceramista Jaume Romero. L’espai destinat a la construcció del fogó serà La Fàbrica-Museu de José Gimeno (Carrer Hort, 1) La ceràmica valenciana de Manises.

Durant el taller, professionals i públic podran veure com construir un forn amb ampolles de vidre reciclades. La particularitat és que es construirà in situ i es veurà tot el procés constructiu. “A més, en aquest taller anem a decorar peces mitjançant la cocció per diferents mètodes, realitzant diferents tipus de coccions en un mateix forn, on farem carburacions, cocció Saggar, coccions amb sals i també peces esmaltades”, explica Igual. “Mostrarem com construir un forn d’ampolles i portar una cocció completa a llenya. A més, demostrarem les possibilitats tècniques i estètiques d’aquest tipus de cocció, així com els processos i reaccions que es produeixen al forn”.

Àngel Igual s’ha proposat fer una cocció en un forn construït amb ampolles, en el qual es couran productes ceràmics i s’obtindran diferents resultats. Un cop finalitzada la cocció es mostraran totes les peces obtingudes en el mateix lloc, així com les ampolles foses.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.