Arranca la Fira Trovam!-Pro Weekend de Castelló amb més de 300 professionals acreditats

mesdemil_banner-de-fb-trovam2-745x278

Aquest dijous, 10 de novembre, arranca la Fira Trovam!-Pro Weekend de Castelló amb més de 300 professionals acreditats, entre els quals se troben programadors, managers, artistes, promotors i periodistes. La majoria dels acreditats procedeixen del territori valencià, però també hi ha professionals acreditats de la resta de l’Estat (Madrid, Barcelona, Saragossa, Galícia, Balears).

Durant quatre dies, la capital de La Plana serà l’epicentre musical valenciana, amb més de 60 actuacions en diferents escenaris de la ciutat (Auditori, Plaça Major, Plaça Santa Clara, Teatre Principal i Teatre del Raval). Les jornades professionals comptaran amb la participació de mig centenar d’especialistes que tractaran temes que afecten al sector, com són les noves polítiques musicals valencianes, la vertebració de la indústria musical, les Music cities i el desenvolupament dels territoris, les qüestions de paritat i la visibilitat de les dones en la música, els camins de la internacionalització, etc.

Pel que fa a la programació musical, les propostes són ben variades i han estat pensades per a arribar a tot tipus de públic: Jazz, pop, rock, folk, música infantil, música de vanguardia, etc. Entre les actuacions més destacades figuren sense dubtes l’espectacle de Carles Santos i el Cor de la Generalitat “Cantúria Cantada” (Teatre Principal, dissabte 12 nov), primer encarrec que la Generalitat realitza al veterà músic vinarossenc, el concert inaugural de Manel i Júlia en l’Auditori de Castelló (dijous 10 nov), o el gran concert en la plaça Major amb Aspencat i Oques Grasses com a principal reclam (12 nov).

XI Premis Ovidi. Primera vegada fora de la ciutat de València
Un acte molt especial es reserva per al diumenge 13 de novembre (19:30), ja que en la Sala de Cambra del Auditori es lliuraran els Premis Ovidi 2016, que des de fa onze anys concedeix el Col·lectiu Ovidi Montllor (COM), una associació de músics creada per a donar visibilitat a la música cantada en valencià. Serà la primera vegada la seua història que se celebre l’acte fora de la ciutat de València.

L’edició 2016 del Trovam!-ProWeekend està coorganitzada per la Valencian Music Association, l’Institut Valencià de Cultura (Generalitat Valenciana), Ajuntament de Castelló i el festival Pro Weekend. Compta amb la col·laboració de la Universitat Jaume I, les Diputacions de Castelló i de València i organismes com la Agència Valenciana de Turisme, la Acadèmia Valenciana de la Llengua i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. També participen associacions professionals del sector musical valencià (Editors Musicals Valencians Associats – EMVA, Associació de promotors MusicaProCV, Associació Valenciana de sals EN VIU!), del Col·lectiu Ovidi Montllor (COM) i la Fira Mediterrània de Manresa, entre altres.

Adjuntem PDF amb la programació completa i una graella horària de totes les activitats.

Més informació en: www.firatrovam.com // www.proweekendfestival.com
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.