Avaluació Ambiental informa desfavorablement sobre l’ATE Puerto Mediterráneo de Paterna

agric_16-09-29_comision_evaluacion_ambiental2
image-424447
La Comissió d’Avaluació Ambiental de la Generalitat ha acordat hui emetre una memòria ambiental desfavorable a l’actuació territorial estratègica (ATE) coneguda com a Puerto Mediterráneo, proyectada en el terme municipal de Paterna. La decisió ha sigut adoptada després d’estudiar la documentació presentada en les fases d’informació pública i de l’informe de sostenibilitat ambiental, vistos els informes emesos pels organismes i entitats consultades sobre eixa documentació i d’acord amb la corresponent anàlisi tècnica.

En declaracions als mitjans i acompanyat pels directors generals Antoni Marzo i Lluís Ferrando, el secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Julià Álvaro, ha explicat que una vegada revisats els informes tècnics, s’ha desestimat la memòria per un conjunt d’aspectes del projecte que van en contra o no complixen el que establix l’informe de compatibilitat de 2013.

A continuació, l’òrgan ambiental, que és la conselleria comptent en Medi Ambient, comunicarà la decisió a l’òrgan substantiu, que és la la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, responsable de la resolució definitiva sobre la ATE.

Entre els informes tècnics desfavorables, Julià Álvaro ha destacat els relatius a accessos, tant del Ministeri de Foment com de la Direcció General de Mobilitat, que afecten “bàsicament les carreteres CV 35 i CV 31”, ha precisat. La proposta de l’ATE projecta, ha assenyalat, unes franges de protecció que reduïxen en un 50% les mesures establides en l’informe de compatibilitat (100 metres per a la CV 35 i 50 metres per a la CV 31), perquè considera imprescindible la reducció per a la viabilitat del projecte. A més, ubica usos diversos en eixes franges de protecció.

Julià també ha assenyalat que el projecte s’aparta de l’informe de compatibilitat pel que fa a la modificació del llit actual del barranc d’En Dolça. El projecte proposa canviar el seu traçat amb un nou llit que discorre per la zona d’afecció de la CV-35.

El secretari autonòmic també ha subratllat, entre les distintes raons que justifiquen l’informe desfavorable de la comissió, l’important increment en els nivells de contaminació atmosfèrica que augment de desplaçaments en vehicle privat (d’acord amb el nombre de visitants previstos) que el projecte generarà i, per tant, va en contra de l’Estratègia Valenciana de Canvi Climàtic 2013-20, actualment en revisió.

La decisió s’ha pres per consens dels membres de la Comissió, càrrecs i funcionaris de les dos conselleries mencionades. També s’han abordat altres plans o programes de diverses localitats de la Comunitat Valenciana.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.