Baixa un 5,6% el nombre d’aturats del sector agrari valencià a l’octubre, mentres puja un 8,1% a nivell nacional

huerta_de_valencia

El nombre de desempleats en l’agricultura valenciana ha baixat a l’octubre un 5,6% en relació amb el mes anterior, mentres que a nivell nacional els desempleats agraris han augmentat un 8,1%.

En termes absoluts, el nombre de desempleats dins del sector agrari a la Comunitat Valenciana se situa en 14.522 persones, dels quals 8.807 són hòmens i 5.715 dones, amb una reducció de 2.712 persones aturades respecte al mateix període de l’any anterior.

En l’últim mes, la reducció de la desocupació agrària a la Comunitat Valenciana ha sigut major entre els hòmens, -7,0%, que entre les dones, -3,4%, i ha tingut major incidència entre els menors de 25 anys, -13,3%, que en la resta d’edats, -5,0%.

Per províncies, a Alacant, a l’octubre, s’ha registrat una disminució en el nombre de desempleats agraris del 1,7% respecte a setembre, tant entre els hòmens, -2,2%, com entre les dones, -1,1%, i en tots els grups d’edat. A Castelló s’ha produït una important reducció de parats del sector agrari respecte al mes de setembre (-13,3%). Este descens s’ha Donat fonamentalment entre els hòmens, -17,6%. A la província de València el número de parats en l’agricultura a l’octubre ha disminuït en un 6,5% en relació al mes de setembre. El descens ha sigut més notori entre els menors de 25 anys, -17,7%, que en la resta, -5,5%.

En la comparació interanual del nom de desempleats agraris a l’octubre de 2016 respecte a octubre de 2015, és constata que este ha descendit en tota la Comunitat Valenciana (-15,7%), i que la reducció s’ha registrat en els tres províncies: a Alacant ha sigut d’un 12,8%, a Castelló d’un 18,7% i d’un 17,4% a València. Esta disminució ha sigut major en el sector agrari valencià (-15,7%) que en el conjunt nacional (-11,7%).
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.