Beniferri acollirà enguany la celebració del Dia de l’Horta. Sant Isidre 2017, en què es reconeixerà la labor d’agricultores i agricultors valencians

València Notícies | Redacció.- El Consell Agrari Municipal celebrarà diumenge que ve el Dia de l’Horta. Sant Isidre 2017, que enguany es durà a terme a Beniferri i que rendirà homenatge a agricultores i agricultors de València que s’han destacat per la seua trajectòria professional, l’activitat innovadora i la vinculació amb l’activitat agrària.

La regidora d’Agricultura i Pobles de València, Consol Castillo, ha donat a conéixer hui la programació d’esta jornada festiva, que es convoca “amb la voluntat de visualització de l’agricultura i dels agricultors i les agricultores de la ciutat, que hem intentat posar en l’agenda política des que vam arribar al govern”.Cartel del Dia de l'Horta.

L’acte commemoratiu de l’any passat es va realitzar a Mauella, i enguany ha sigut triat el poble de Beniferri. Entre altres objectius, es pretén reconéixer públicament les trajectòries d’agricultors i agricultores exemplars de l’horta de la ciutat. Per això, s’inclouen premis que posen en valor la labor de les dones en l’agricultura; la de gent jove que s’ha incorporat al camp amb les premisses de la investigació, la innovació i el cultiu agroecològic; els premis als professionals de més edat que han dedicat tota la seua vida i la seua trajectòria al camp, i que es concedixen a instàncies dels alcaldes i les alcaldesses dels pobles; i, finalment, també persones proposades per sindicats i organitzacions agràries, per la seua forma d’actuar fidels a la terra i a la producció agrícola.

“Este serà l’acte central de la celebració”, ha explicat Castillo, “i configurarà un dia de festa que s’acompanyarà amb una ruta amb bici des de la plaça de l’Ajuntament de València fins a la plaça de Beniferri, que partirà a les 9.30 hores del diumenge. De manera paral·lela, se celebrarà una missa a la parròquia de Beniferri.

La jornada comptarà amb animacions infantils, actuacions musicals, titelles… per a concloure amb un dinar popular, a base de les tradicionals calderes, en una dinàmica festiva de caràcter familiar “que esperem que, igual que l’any passat, compte amb nombrosa participació de persones vinculades al camp”, en paraules de la regidora.

Imatges que posen en valor l’agricultura valenciana

Consol Castillo ha presentat també hui el vídeo elaborat amb motiu de la candidatura de València com a ciutat receptora d’alcaldes firmants del Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà. “Es tracta d’un treball que posa en valor la realització de tots els objectius del govern local de cara al que volem que siga l’agricultura dins de la nostra ciutat: des del punt de vista del treball de la terra, l’optimització dels recursos hídrics, la producció i la comercialització dels productes a través dels canals de proximitat, la posada en valor dels mercats com a centres d’intercanvi, l’alimentació saludable i la generació d’una economia sostenible”, ha explicat la regidora.

Així mateix, ha avançat la delegada d’Agricultura, en la línia dels treballs per a posar en valor l’agricultura a la ciutat de València com un sector econòmic que cal potenciar, s’està treballant en projectes a curt termini, com la creació del Consell Alimentari Municipal o l’ordenança del denominat banc de terres, dirigida a afavorir l’ocupació de la gent que vol dedicar-se a l’agricultura però que no disposa de prou recursos per a l’adquisició de la propietat de la terra. El que es pretén, ha avançat Castillo, és que es puguen fer servir terres en desús de titularitat municipal per al cultiu, “cosa que sens dubte pot constituir una interessant font d’ocupació”, ha afirmat.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.