Bicicletada lúdica al pont de Fortaleny per esmorzar i reivindicar la seua rehabilitació íntegra

El vell pont sobre el riu Xúquer està tancat des que en 2010 s'inaugurara el nou.

El vell pont sobre el riu Xúquer està tancat des que en 2010 s’inaugurara el nou.

Valencia Noticias | Redacción.- Associacions i particulars de Sueca, Riola, Llaurí, Fortaleny, Corbera, Alzira i altres pobles de la Ribera s’aplegaran en bicicleta al Pont de Fortaleny el matí del pròxim dissabte, 24 d’octubre. Aquesta trobada lúdica es durà a terme a les 10:30 del matí, hora d’esmorzar, per recolzar la iniciativa de la Plataforma Pont de Ferro de Fortaleny, col·lectius i ajuntaments que reivindiquen la rehabilitació íntegra i reobertura de la infraestructura inaugurada en 1916.

El vell pont sobre el riu Xúquer està tancat des que en 2010 s’inaugurara el nou. El pas per a vianants i ciclistes per la nova estructura de formigó resulta perillosa per a aquests. A més a més, cal sortejar el trànsit en una de les dues redones que, possiblement per raons de seguretat vial, no disposa de passos per a vianats.

L’espai per a les persones del vell pont es troben en avançant estat de deteriorament des de fa uns vint anys. Per eixa raó va ser tancat a finals dels anys 90 als vianants que sempre l’havien utilitzat. El Ministeri de Foment va finançar el nou pont a canvi de què la Diputació de València rehabilitara el vell per a persones i bicicletes.

Els ajuntaments de Fortaleny, Corbera, Llaurí, Favara i Sueca s’han manifestat favorables a la seua recuperació i la majoria d’ells han aprovat mocions pel seu restabliment a instàncies de la plataforma ciutadana. La proposta de suport a la iniciativa també està damunt la taula de la Mancomunitat de la Ribera Baixa.

El pas per a vianants i ciclistes per la nova estructura de formigó resulta perillosa per a aquests.

El pas per a vianants i ciclistes per la nova estructura de formigó resulta perillosa per a aquests.

Responsables de l’Àrea de Carreteres i Infraestructures de la diputació han anunciat que la rehabilitació començarà en 2016. Així ho va assegurar el diputat del departament, Pablo Seguí, en una visita recent a Fortaleny. Va ser convidat per l’alcaldessa, Juani Clos, que ha mostrat una dedicació i sensibilitat especial per què l’obra siga una realitat com més aviat millor.

Des de la plataforma, integrada per associacions de Sueca, Llaurí, Corbera i Alzira han manifestat les seues reticències per què la passarel·la superior per travessar l’A-38, promesa i prevista quan es féu l’autovia i el nou punt de formigó, no està prevista en l’execució inicial del projecte. És per això que confien reunir-se ben aviat amb tècnics de la diputació amb la finalitat de conèixer més detalls, terminis previstos al projecte i defensar que la reobertura no té sentit sense la passarel·la.

La convocatòria és oberta per a tots aquells col·lectius i persones que vulguen acudir. L’esmorzar està previst junt al riu, al terme de Fortaleny. Els participants es fan responsables de la seua pròpia seguretat en cadascuna de les excursions fins al punt d’encontre.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.