Brancal defensa les millores en la gestió d’Habitatge després del “descontrol” dels darrers governs

Ali Brancal
image-415750
La regidora recorda que s’ha hagut d’actualitzar el llistat dels usuaris dels pisos socials i s’ha engegat ‘Jornals de Vila’

La regidora d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló, Ali Brancal, ha criticat les acusacions del Grup Municipal Popular en les que afirmen que el govern municipal no ha fet avanços en matèria d’habitatge social. Brancal ha assegurat que “el parc d’habitatge públic heretat pels anteriors mandats del PP no tenia cap tipus de control; ni tan sols estava actualitzat el llistat de persones que ocupaven els pisos”.

Brancal ha recordat que va ser l’actual equip de govern el que va realitzar un llistat real de les persones que ocupaven els pisos del parc públic, constatant així que “hi havia habitatges que no estaven sent utilitzats i que es van haver de començar a recuperar per a ser destinats a famílies amb necessitats”. L’edil ha afegit que “aquest any s’han rehabilitat set pisos que han suposat la solució per a set famílies”.

En matèria de recuperació dels habitatges socials i d’inserció social, la regidora ha afegit que el proper 3 d’octubre començaran els treballs del programa Jornals de Vila, que “suposa la contractació de 43 persones desocupades i en risc d’exclusió social amb l’objectiu de rehabilitar, reparar i mantenir els pisos socials i edificis municipals”. El projecte compta amb una dotació pressupostària de 700.000 euros i finalitzarà el 2 d’abril.

Brancal no només ha destacat aquests avanços en gestió del parc públic dels pisos. “Paral·lelament a les millores en la gestió, el govern municipal ha aconseguit entrar a formar part de la Xarxa Lloga de l’EIGE que, entre d’altres, ha permès xifrar el número de pisos, buits i ocupats d’aquesta entitat, i establir mesures per beneficiar els llogaters”, segons la regidora. Entre aquestes mesures, es troba el descompte del 15% aplicat a dos promocions de la zona de la UJI que són propietat de l’EIGE. Un total de 20 usuaris ha tramitat de forma satisfactòria la sol·licitud d’aquesta bonificació, de manera que la reducció en el preu beneficia ja un terç dels 60 inquilins actuals que gestiona l’EIGE a Castelló. Cal recordar que aquesta entitat té 193 habitatges a la ciutat, cinc dels quals tenen règim de compra i venda i la resta, de lloguer. A aquesta xifra se suma el parc de la Generalitat, 361 habitatges, que també està gestionat per l’EIGE. Del total, hi ha en ús 323 pisos.

L’actual govern municipal, ha remarcat la regidora, ha aconseguit aquestes millores tot incrementant la política de col·laboració amb l’EIGE, entitat amb la qual l’Ajuntament de Castelló ha mantingut tres reunions en els darrers mesos. Això ha possibilitat que la ciutat puga formar part del Pla de Dignificació i col·laborar en matèria d’habitatge per tal de millorar les respostes a les necessitats de les famílies. Prenent com a referència un cas concret, Castelló s’ha beneficiat d’un Pla d’Intervenció Integral Sostenible de l’EIGE dut a terme al grup San Lorenzo, que inclou mesures de normalització, constitució de comunitats de manteniment d’escales, ajornament del deute d’alguns usuaris, bonificació de rendes i rehabilitació de pisos desocupats. El pla ha implicat un acord entre el Ministeri, la conselleria d’Habitatge i el propi ajuntament amb una inversió prevista de 681.200 euros al grup urbà abans citat.

Prosseguint amb les actuacions treballades en aquest mandat, Brancal ha assenyalat, a més, que “l’actual govern ha afegit clàusules socials als acords signats recentment amb els bancs per treballar amb aquelles entitats que han respectat les condicions d’habitatge marcades per aquesta corporació”. També i pel que fa als bancs, “hem mantingut un calendari de reunions per tal d’informar les entitats de que han de ser sensibles amb la problemàtica dels desnonaments i els hem oferit la nostra col·laboració per actuar en casos d’emergència social”.

Les darreres fites citades per Brancal per refutar les acusacions del Grup Municipal Popular passen per recordar que es manté oberta l’oficina de l’habitatge, “que va adaptant-se als canvis derivats de la major sensibilització de la ciutadania vers el problema dels desnonaments”, així com que “ADICAE atén les queixes derivades de la relació amb els bancs i l’habitatge, incloent entre els seus àmbits d’actuació les clàusules sol”, ha finalitzat la regidora.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.