Cabanes aprova en ple la donació del Castell i el poblat de Miravet

IMG_7980Carles Mulet: “És el primer pas d’un ambiciós projecte en el qual tenim la sort de comptar amb el suport de Cultura i del parc natural on es troba el conjunt”
El ple de l’Ajuntament de Cabanes ha aprovat, tot i l’abstenció del Partit Popular, la donació definitiva del Castell de Miravet, un conjunt patrimonial i històric islàmic que es troba enclavat en ple Desert de les Palmes.

El castell i el seu poblat estaven en mans privades fins ara. Segons ha explicat el regidor de Cultura, Carles Mulet,  “duem un any de treball intens per poder fer realitat la donació, treball que sovint és invisible de portes a fora“. Una vegada feta efectiva la donació, el primer pas, “comença un ambiciós projecte en el qual tenim la sort de tindre la complicitat i entusiasme tant de la Conselleria de Cultura com de la direcció del parc natural on es troba enclavat el conjunt, el Desert de Les Palmes“. Estar dins d’un parc natural és un important inconvenient ja que dificulta la creació d’accessos tant per a les obres com pels visitants, però, “en estar acabat, serà també una important oportunitat per complementar el turisme del Parc”. Mulet ha volgut destacar que la materialització de la donació fa possible començar els tràmits per enllestir un projecte d’actuació amb un pla director.

 

Volem fer del conjunt de Miravet un referent de totes les comarques de Castelló, ja que no només estem parlant d’un tema sentimental per al poble de Cabanes, sinó d’un element potentíssim com recurs turístic de primer ordre“. “No només parlem d’un castell islàmic amb elements gòtics imponents, sinó d’un poblat andalusí grandíssim amb tot un conjunt de construccions hídriques com aljubs, cisternes, muralles exteriors, fonaments d’habitatges o fins i tot una mesquita” – ha remarcat Mulet qui ha recordat que es tractarà d’un projecte d’actuació a llarg termini que calia començar quant abans. El Govern de Progrés a l’Ajuntament de Cabanes ha iniciat els passos amb convicció i fermesa per tal que el projecte siga una realitat en un període de temps raonable.

 

Mulet ha lamentat que  de nou el PP local mostre el menyspreu cap al patrimoni local al no recolzar esta iniciativa ” durant els 16 anys de govern del PP es van oblidar completament del patrimoni local, deixant-lo fer-se malbé, i ara de nou, mostren el seu nul interès al no donar suport a esta cessió, cessió que ells van evitar materialitzar durant el seu mandat
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.