banner_990x90_EFE (1)

Calabuig promocionarà i dignificarà l’ús del valencià a València

El candidat socialista a l’Alcaldia de València, Joan Calabuig, ha assegurat aquest matí que la seua formació “promocionarà” i “dignificarà” l’ús del valencià en l’Ajuntament enfront dels “anys d’exaltació de la ignorància” que, en la seua opinió, “ha caracteritzat als mandats de Rita Barberá”.

Calabuig, que ha participat en els Trobades d’Escoles en Valencià de la ciutat de València juntament amb el candidat socialista a la presidència de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat que aquest moviment està “ajudant a mantenir la nostra llengua en un temps en el cada vegada és més difícil fer-ho per la pressió i la falta de compromís de les institucions valencianes governades pel Partit Popular”.

150426_trobades

En aquest sentit, ha denunciat que tant l’alcaldessa de València com el president de la Generalitat, Rita Barberá i Alberto Fabra, respectivament, “han fet una exaltació de la ignorància i del menyspreu pel valencià”. “No solament no han fet gens per defensar la llegua, que és un element fonamental del patrimoni cultural dels valencians i les valencianes, sinó que ho han menyspreat constantment i no han fet ni el més mínim esforç per dignificar el seu ús”, ha advertit.

Per al candidat socialista, el valencià és “un patrimoni cultural que no podem perdre”. Així, ha vaticinat que en el “nou temps” que s’obrirà a València i a la Comunitat Valenciana després de les eleccions locals i autonòmiques del 24 de maig, “els socialistes promocionarem i dignificarem l’ús del valencià”.

Referent a açò, ha remarcat que tant des de la Generalitat Valenciana amb Ximo Puig, com des de l’Ajuntament de València amb Joan Calabuig com a alcalde, “li donarem impuls i demostrarem que és una llengua que respectem i promovem”. D’aquesta forma, ha assegurat que amb els socialistes “els anys d’exaltació de la ignorància i del menyspreu s’acabaran i el valencià, des del respecte a els qui parlen castellà, s’enfortirà”.

“Les autoritats tenim el deure de cuidar i impulsar la llengua perquè és el patrimoni fonamental de la cultura dels valencians i de les valencianes i no podem permetre que seguisca retrocedint com en aquests anys de govern del Partit Popular”, ha conclòs Joan Calabuig.


 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.