Carles Mulet: “El compliment efectiu dels programes electorals hauria de ser vinculant i s’hauria de penar la seua inobservança

25102016muletpsoebarbera-1El senador retreu l’engany dels socialistes al pactar amb el PP o les promeses de Rajoy assegurant que no pujarien els impostos

Passar olímpicament del programa electoral amb el qual s’incorre a les eleccions hauria d’estar penalitzat. És l’opinió del senador de Compromís, Carles Mulet, que insisteix que els que redacten un programa electoral estan èticament obligats a complir el que han plasmat i imprès en milers de documents, en falques electorals o  les xarxes socials i hiperespai. “No fer-ho hauria d’estar penat, per respecte a la democràcia, als seus electors perquè no té sentit obtenir una representació amb uns compromisos que després s’ignoren a la primera de canvi“.

Així, per Mulet, “dir que no es pujaran els impostos com l’IVA per a posteriorment fer-ho com va fer Mariano Rajoy en l’anterior legislatura o, recentment, veure un PSOE pactant amb el PP forçant als seus càrrecs electes a renunciar als seus principis sota amenaça d’expulsió per donar aire a les polítiques neoliberals i conservadores de Mariano Rajoy, és un frau i, com a tal, hauria d’estar prohibit“, ha indicat.

El senador ha assenyalat que en la cultura dels valencians “ser un home o dona de paraula no és una frase feta, sinó que té una importància transcendental, l’incompliment et converteix en algú en qui no es pot confiar per no complir amb la paraula donada“. Aquest control social, present en el món rural durant dècades “tenia més valor que un document signat davant notari, la gent complia amb la seua paraula, costum que ara acaba en paper mullat entre càrrecs polítics i representants de tota mena, que obliden sota excuses de tota classe les seues promeses i principis“.

Fa anys que persisteixen d’una manera vergonyosa aquests enganys i paranys, com quan Rajoy va accedir al govern després que Zapatero caigués en el descrèdit “per acabar fent precisament el que va dir que no faria”, és a dir “amb un programa electoral que marcava distàncies amb les polítiques austericides del PSOE“. Ara, el PSOE del “No és No” a Rajoy, que va prometre en campanya electoral, “ha passat a ser el PSOE del “no ni poc”, mentint de nou al seu electorat“.

Per això, per a Compromís, els programes electorals i les promeses realitzades durant campanya electoral, “haurien de deixar de ser simples promeses no vinculants, a ser contractes d’obligada observança i tenir després una repercussió penal en cas d’incompliment flagrant, considerant-se com estafa o la figura que el codi penal puga recollir com més propera“.

Aquestes mesures acabarien en bona mesura amb el descrèdit de la classe política, amb el joc brut, amb les mentides, davant les propostes ètiques d’altres opcions que no pinten promeses populistes i de venda fàcil, assenyala el senador territorial de Compromís.

Per això, caldria que qui menteix premeditadament, carregara després amb repercussions legals“, ha indicat Mulet. Qualsevol professional pot acabar davant els tribunals si fa malament la seua feina, si estafa als ciutadans, si el producte final que dóna al consumidor no és el que estava compromès en el contracte. Per això, incomplir allò escrit als programes electorals ha de comportar repercussions jurídiques. “Estafar no pot quedar impune“, ha conclòs.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.