Castelló actualitza les mesures per a controlar la contaminació acústica en la zona de Lagasca

Ayuntamiento de Castellón.L’Ajuntament ha elaborat un nou estudi acústic per a avaluar la situació de l’àmbit declarat com ZAS en 2014

L’Ajuntament de Castelló intensificarà les mesures per a minimitzar la contaminació acústica en l’àmbit de Lagasca, declarat com a zona acústicament saturada al maig de 2014 i que va suposar l’aplicació d’una sèrie de mesures correctores que tenien un període de vigència de dos anys. L’estudi acústic encarregat una vegada complit aqueix termini proposa l’actualització de les mesures ja aplicades des de 2014 així com la modificació en la delimitació de la zona.

El regidor d’Ordenació del Territori, Rafa Simó, ha destacat la voluntat del Govern Municipal de “garantir els estàndards de qualitat acústica”, com demostra la tramitació d’una nova ordenança municipal del soroll que ja ha passat la fase prèvia de consulta ciutadana, i ha explicat que l’actualització de les mesures corresponents a la zona ZAS de Lagasca “va en aqueixa línia de minimitzar la contaminació acústica”. La normativa aplicable en aquest cas ve determinada per la Llei 7/2002 de Protecció contra la Contaminació Acústica i el Decret 104/2006 del Consell en matèria de contaminació acústica.

En aquest sentit, l’actualització de les mesures correctores inclou un major control del tràfic en l’avinguda Germans Bou (entre Císcar i Governador) i en les calles Bisbe Salines (entre Císcar i Governador), Lagasca (des de Mestre Ripollés a avinguda del Mar) i Marquès de l’Ensenada (des de Bisbe Salines a carrer Prim) durant les matinades del divendres al dissabte i del dissabte al diumenge. Així, en aquests trams es limitarà l’accés entre les 00:30 a 6:00, permetent el pas de vehicles de residents, serveis d’emergència i transport públic.

També es preveu intensificar la presència policial. Així, hi haurà presència policial obligatòria les matinades de divendres i dissabte de 00:30 a 6:00. Quant a la delimitació de la zona ZAS aquesta ve marcada pel carrer Lagasca, entre Mestre Ripollés i avinguda del Mar; Marquès de l’Ensenada, entre carrer Prim i avinguda Germans Bou; Germans Bou, entre Bellver i Lagasca; i el carrer Bisbe Salines, entre Lagasca i Císcar.

Es manté la suspensió de concessió de noves llicències englobades com a oci i esbarjo i s’incorporen les de salons de jocs recreatius, sales de bingo i similars. També es manté la limitació en el funcionament de discoteques i pubs, l’horari dels quals de tancament serà a les 5:00 i a les 3:00 respectivament. Unes altres de les mesures correctores que continua vigent la suspensió de concessió de noves llicències relatives a comerços vinculats a la venda de menjar i beguda encara que s’admeten els canvis de titular i modificacions no substancials.

Quant a les terrasses, es manté la limitació horàries de les terrasses en via pública i s’especifica que la limitació s’aplicada a cada autorització de terrasses així com a les pròrrogues existents.

El regidor Rafa Simó també ha apuntat que es renovaran les mesures per a sensibilitzar a la població sobre el problema de la contaminació acústica en aquesta zona de la ciutat, amb la instal·lació de plaques on es llija Silenci en els carrers objecte de l’aplicació de les ZAS, la realització de reunions periòdiques amb els titulars de les activitats, persones de controlar l’accés a les mateixes i relacions públiques així com la supervisió i control acústic de totes les activitats emplaçades en aquest àmbit.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.