Castelló adjudica les obres de clavegueram de la urbanització Los Ángeles després d’anys de reivindicacions veïnals

plan general_distrito oesteEl projecte suposarà la instal·lació de 2,8 quilòmetres de canonades i estarà executat en quatre mesos una vegada comencen els treballs

Carrers pavimentats, xarxa d’enllumenat i d’aigua potable. La urbanització de muntanya Los Ángeles, en el Districte Oest de Castelló, compta amb quasi tots els serveis bàsics d’una zona urbana. Però aqueix ‘quasi’, la xarxa de clavegueram, es resisteix des de fa més d’una dècada malgrat anunciar-se com a imminent en 2005. Tretze anys després l’execució s’ha desbloquejat i la Junta de Govern Local ha aprovat l’adjudicació de les obres d’instal·lació de la xarxa de clavegueram que dotaran d’aquest servei bàsic als centenars de residents.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha subratllat que més enllà de les qüestions tècniques, aquesta adjudicació confirma que “aquest és un Govern centrat en la resolució dels problemes quotidians de la ciutadania, a millorar les condicions de vida i a atendre demandes veïnals legítimes la solució de les quals està en mans de l’ajuntament”. Marco també ha volgut destacar la col·laboració veïnal per a fer realitat aquest servei després de molts anys d’espera i ha demanat per endavant comprensió amb les molèsties que puguen generar aquestes obres.

El projecte suposarà la instal·lació de 2,8 quilòmetres de clavegueram en els nou carrers que integren l’àmbit d’actuació a més d’altres instal·lacions com a estacions de bombament o canonades d’impulsió. El pressupost d’adjudicació ascendeix a 613.000 euros i l’empresa adjudicatària ha sigut Gimecons.

El regidor d’Ordenació del Territori, Rafa Simó, ha afirmat que l’adjudicació de les obres de clavegueram “suposa fer el pas definitiu per a executar un projecte que millorarà la vida quotidiana de desenes de castellonenques” a més de “plasmar la voluntat d’aquest Govern per resoldre problemes que semblaven endèmics”.

En aquesta línia també s’ha expressat Verònica Ruiz, tinent d’Alcaldia del Districte Oest, qui ha apuntat que “els veïns tenen necessitat de disposar d’un servei essencial com el del clavegueram i que vénen reclamant des de fa anys”. I ha afegit: “L’Executiu local ha sigut sensible amb aquesta demanda, ha aconseguit tirar avant una tramitació complexa i ha treballat perquè aquesta reivindicació es fera realitat després de molts anys d’espera”.

La urbanització Los Ángeles ha anat incrementant el nombre de residents amb el pas dels anys, arribant en l’actualitat a tindre una gran densitat, molt pròxima a l’ocupació màxima d’aquesta. El projecte preveu la construcció d’una xarxa de clavegueram per cadascuna dels carrers que desguassaran en el col·lector principal que discorrerà pel carrer Malvesit. Es realitzaran les escomeses de les edificacions existents i es deixaran preparades les d’aquelles parcel·les encara per construir.

Aquesta nova xarxa de clavegueram conduirà fins al denominat Bombament del Tossal, que es redimensionarà per a posteriorment impulsar les aigües cap a la xarxa general existent en el Camí Mercader. El termini d’execució de les obres es fixa en quatre mesos a partir de la signatura de l’acta de replanteig.

Les obres es finançaran a través de contribucions especials amb les quals està previst que els propietaris de l’àmbit d’actuació sufraguen el 90% del cost total del projecte mentre que el 10% restant serà assumit per l’Ajuntament de Castelló. La instal·lació de la xarxa de clavegueram no solament permetrà atendre una reivindicació veïnal històrica sinó que també suposarà una millora ambiental en el tractament d’aigües residuals i augmentar la qualitat de vida d’aquesta zona residencial situada en el Districte Oest, al costat de la CV-16 que uneix Castelló amb l’Alcora.

El regidor Rafa Simó ha reconegut que l’execució de les obres culminarà un complex procediment “que serà possible gràcies a la voluntat del Govern municipal per desencallar un projecte que millorarà el dia a dia de la ciutadania, al treball tècnic i, per descomptat, als residents i propietaris”.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.