Castelló aprova el primer pla d’ocupació municipal amb una inversió de 700.000 euros

160804 rp Junta de Gobern (1)
image-410921

La regidora Patricia Puerta explica que Jornals de Vila permetrà contractar a 43 persones aturades amb risc d’exclusió social

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Castelló ha aprovat avui el programa Jornals de Vila que permetrà contractar a 43 persones aturades en risc d’exclusió social. La regidora d’Impuls de l’Activitat Econòmica, Patricia Pueta, ha destacat que “es tracta del primer pla d’ocupació municipal pròpia que realitza l’Ajuntament de Castelló i per al qual es destinaran 709.000 euros”.

Porta ha explicat que el programa Jornals de Vila té com a objectiu “la rehabilitació, reparació i manteniment dels habitatges socials i edificis municipals”. La regidora ha afegit que “amb l’execució del projecte s’afavorirà la pràctica professional i inserció laboral de 43 persones aturades, a jornada completa, pertanyents al col·lectiu de persones en exclusió social, prioritzant-se a aquelles persones que hagen sigut derivades des dels Serveis Socials o que acrediten ser persones usuàries dels mateixos”.

El projecte tindrà una durada de 6 mesos i està previst el seu inici el 3 d’octubre de 2016 i la seua finalització el 2 d’abril de 2017. Jornals de Vila permetrà contractar a lampistes, electricistes, obrers, pintors, operaris de neteja, de fusteria, etcètera. Les bases de selecció s’han redactat amb la col·laboració de Serveis Socials i del Servei d’Igualtat d’Oportunitats per a incorporar la perspectiva de gènere.

L’edil responsable de l’àrea d’ha apuntat que el salari s’equipararà al conveni de l’Ajuntament, “que és aproximadament el doble del salari mínim interprofessional”. Puerta ha recordat que l’aquest primer pla d’ocupació local, finançat íntegrament per recursos municipals, “és una de les mesures incloses dins del Pla Estratègic d’Ocupació amb el qual explica per primera vegada la ciutat de Castelló”.

Quant a la resta de temes abordats en la sessió d’avui de la Junta de Govern Local, el segon tinent d’Alcaldia i regidor de Gestió Municipal, Antonio Lorenzo, ha informat de l’aprovació, per 360.000 euros, de l’expedient de contractació de la renovació del Centre de Procesament de dades de l’Ajuntament de Castelló. Lorenzo ha detallat que “es tracta d’una de les projectes inclosos en el paquet d’inversions financerament sostenibles que permetrà actualitzar, renovar i modernitzar la infraestructura tecnològica de l’Ajuntament”.

Lorenzo també ha informat de la contractació dels serveis de desratització, desinsectació, desinfecció i lluita contra les paneroles en tot el terme municipal per un import de 110.000 euros.

A més, la Junta de Govern Local també ha ratificat la proposta del regidor de Benestar Social, José Luis López, de l’aprovació de les noves bases per a la concessió de subvencions a les organitzacions no governamentals de desenvolupament per al foment de projectes de cooperació al desenvolupament. També s’ha donat llum verda als convenis de col·laboració amb l’Associació Xiquets d’Ucraïna Castelló (AniukCas) i amb la Fundació Isonomía per a la promoció de la igualtat entre homes i dones.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.