Castelló augmenta un 30% el pressupost per a la convocatòria de subvencions per a entitats socials

160421 consejo bienestar social (7)
image-360265
Marco destaca que l’aposta per les polítiques de benestar social “es un dels eixos principals del Govern Local”

El regidor de Benestar Social de l’Ajuntament de Castelló, José Luis López, ha anunciat, en el transcurs del Consell Municipal de Benestar Social, que el consistori ha augmentat per a enguany en un 30% l’import de la convocatòria per a la concessió de subvencions destinades al foment d’activitats i projectes que realitzen les associacions i entitats prestadores de servicis socials.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, també ha assistit a la reunió del consell, en la que han participat més de 40 representants d’altres tantes entitats socials. José Luis López ha explicat que el contingut d’esta convocatòria és semblant respecte de la de l’any anterior, ja que els projectes que opten a subvenció s’agruparan per àmbits d’actuació i”cada un d’estos àmbits tindrà una quantitat màxima subvencionable, encara que també incorpora importants novetats. Així, a proposta de les associacions, s’ha ampliat a 30 dies hàbils el termini de sol·licitud, anteriorment era de 20 dies; s’incorpora la declaració de referència a la Llei de Protecció Jurídica del Menor en els seus aspectes relacionats amb el Registre Central de Delinqüents Sexuals, per a aquelles associacions i entitats que presenten el seu projecte en l’àmbit de la infància i també s’incorpora un annex relatiu al pressupost executat-pressupost presentat. En aquest sentit, el regidor ha sol·licitat a les associacions i entitats presents que aporten suggeriments o millores de la convocatòria.

No obstant això, l’edil ha destacat que la principal novetat és l’important esforç que ha fet l’equip de govern per a incrementar el pressupost d’esta convocatòria, que passa de 127.000 euros en 2015 a 180.000 euros per a 2016, la qual cosa suposa un augment de més de 53.000 respect de l’any anterior.

En aquest sentit, l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha recordat que “la aposta per les polítiques de benestar social és un dels eixos principals del Govern Local i així ho hem plasmat en el pressupost de 2016, que augmenta aquesta partida en un 12,6%”. “El nostre compromís han sigut, des del primer moment, les persones i, especialment, les més necessitades i les que pitjor ho estan passant. Per tot això, hem reorientat el pressupost municipal del pròxim exercici a la política social per a donar cobertura a la gent més vulnerable” ha explicat l’alcaldessa qui ha detallat que esta inversió es destinarà augmentar les subvencions a entitats socials, a incrementar les ajudes d’emergència social, a ampliar servicis com la teleajuda domiciliària, Menjar a Casa, Major a casa, ajuda a domicili, dependència o transport adaptat.

D’altra banda, el regidor de Benestar Social també ha abordat la proposta de creació d’una Comissió de Treball per a l’estudi de la problemàtica i atenció psicosocial de persones i familiars de persones amb malalties cròniques, ja que estes problemàtiques no són abordades en cap altre grup de treball, i han sigut diverses les entitats que han proposat la seua creació com a mesura per a poder avançar en la millora i benestar de les persones afectades i dels seus familiars.

Finalment, José Luis López ha informat de l’estat en què es troba de la modificació del Reglament d’Organització del Consell Municipal de Benestar Social, que va ser aprovat en l’últim ple i que ara mateix està en exposició pública.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.