Castelló celebrarà al setembre la Primera Fira de Cases Regionals de la ciutat

170523 reunión casas regionales (1)Castelló celebrarà al setembre la Primera Fira de Cases Regionals de la ciutat
La Regidoria de Cultura i les sis associacions organitzen un esdeveniment per a mostrar als visitants les seues activitats

La Regidoria de Cultura, dirigida per Verònica Ruiz, juntament amb les sis Cases Regionals existents en la ciutat (Andalusia, Aragó, Astúries, Castella-la Manxa, Galícia i Múrcia) celebrarà el pròxim mes de setembre la primera Fira de Cases Regionals, coincidint amb el desè aniversari de la creació de la Federació de Cases i Centres Regionals d’Espanya en la capital de la Plana. Així, les associacions i la regidoria han programat una sèrie d’actes per a donar a conèixer als visitants el treball que desenvolupen i les activitats en les quals estan implicades al llarg de l’any.
Sobre aquest tema, la regidora Verònica Ruiz, ha manifestat que “la varietat de tradicions i cultures sempre és enriquidora, per la qual cosa volem aprofitar aqueixa mescla en dos sentits: d’una banda, perquè els castellonencs coneguen millor als seus veïns vinguts d’altres regions i, per un altra, per a trencar amb l’etiqueta d’entitats endogàmiques que a voltes se’ls penja de forma injusta”.
D’aquesta manera, els dies 22, 23 i 24 de setembre la Pèrgola acollirà aquesta iniciativa que mostrarà al públic les característiques més destacades i les peculiaritats pròpies de cada comunitat autònoma. La idea és que puga tenir continuïtat i s’incloga dins de la programació cultural i festiva anual de Castelló. Cada entitat oferirà en el seu stand un recorregut de la seua comunitat a través de la gastronomia, l’artesania, el turisme, la cultura, el folklore, etc.
La Federació coordinarà el desenvolupament de les diverses actuacions i festivals musicals, així com la logística, permisos municipals, pla d’emergència i assegurances necessàries per al desenvolupament de les activitats. La regidoria de Cultura cedirà l’ús de la Pèrgola i del seu mobiliari (cadires i taules) així com el personal encarregat de gestionar aquest espai. L’Ajuntament també proveirà a les Casa Regionals d’equip de megafonia i il·luminació per a celebrar les actuacions musicals i folklòriques.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.