Castelló celebrarà aquest cap de setmana el MUT!, el primer festival d’arts escèniques sense text

Xarxa Teatre obrirà divendres la iniciativa que comptarà amb un total de 12 espectacles de dansa, teatre mut i circ

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló ha impulsat un nou cicle d’arts escèniques que busca donar cabuda a la producció teatral sense text. Es tracta del MUT!, el primer festival de dansa, teatre i circ que acull la ciutat i que es caracteritza per comptar amb un total de 12 espectacles sense cap tipus de diàleg. El MUT! arrancarà aquest divendres dia 18 a les 22.30 i finalitzarà diumenge a les 20.00, fent un recorregut per dos escenaris: el Passadís de les Arts i la plaça Major.

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha avançat que aquesta mostra “busca promoure una modalitat d’espectacles diferent que desperta molt d’interès entre el públic precisament per l’absència de text i diàlegs de totes les actuacions”. Ruiz ha explicat, a més, que “la mostra inclourà companyies de diverses procedències i amb propostes d’espectacle diferents per tal d’atraure a tot el públic de la nostra ciutat”.

MUT! es converteix així en una de les apostes més innovadores i atractives de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló per a aquest darrer trimestre de l’any. “Hem buscat una programació atractiva amb la que tota la ciutadania puga gaudir d’una modalitat d’espectacles que no té cabuda en la resta de festivals i mostres però que resulta molt visual per a tot tipus de públic i gent de totes les edats”, ha destacat la regidora.

Els encarregats d’inaugurar el MUT! seran els integrants de Xarxa Teatre amb la seua proposta ‘Papers!’, un espectacle que reflexiona sobre els immigrants que arriben a Europa sense documentació i que passen de l’esperança a la frustració en trobar-se les complicades situacions que viuen als països d’acollida. Al respecte, Verònica Ruiz ha destacat que “amb l’actuació de Xarxa Teatre el MUT! aconseguirà, a més d’oferir un espectacle atractiu i visual, promoure la reflexió entre la ciutadania sobre un tema de cabal importància en el context actual com són els fluxos migratoris de persones que necessiten abandonar el seu país d’origen”. ‘Papers!’ començarà aquest divendres a les 22.30 a la plaça Major.

 

El festival es reprendrà dissabte a les 12.00 amb la companyia La Tal i l’espectacle ‘El Carilló’ al Passadís de les Arts. Es tracta d’un reconegut espectacle que ha estat guardonat amb dos premis, el primer premi Exequo del Festival Internacional d’Art del Carrer MUECA l’any 2006 i el segon premi del Festival Internacional de carrer Via Thea el 2014.

 

Dissabte per la vesprada, a les 18.00 hores i també al Passadís de les Arts, el MUT! preveu l’actuació de Diana Gadish amb l’espectacle ‘Handle with care’. Es tracta d’una actuació que investiga la forma d’estar en el cos i d’imposar-se a l’espai per part de la protagonista, que executa la narració amb un llenguatge visual suggeridor a través del joc i dels elements com la terra i el cel. ‘Handle with care’ va ser estrenada a la fira Tàrrega d’enguany i forma part del programa de suport a la creació del festival Escena Poblenou. El passi d’aquesta proposta es repetirà a les 20.30 a la plaça Major.

 

L’artista Joan Català continuarà les actuacions amb Pelat, a les 18.45 al Passadís de les Arts. Pelat és una proposta que esborra les fronteres entre la dansa, el circ, el teatre i la performance; entre públic i espectacle. És, en definitiva, una revisió natural de tècniques artesanals i records propis. Els espectacles al Ribalta durant dissabte clouran amb ‘L’home que perdia els botons’, de la companyia Circ Pànic a les 19.30.

 

La mostra es traslladarà llavors a la plaça Major i oferirà, a banda de l’espectacle de Diana Gadish a les 20.30 hores, l’obra Inànimes, d’Inànimes Cia. L’espectacle transporta el públic a un món introspectiu i anacrònic que fascina des del primer moment i que dibuixa una història fantàstica i visceral a la vegada que delicada i poètica.

 

Les actuacions de diumenge seran totes al Passadís de les Arts. La jornada començarà a les 12.00 hores amb la companyia La Trócola amb Potted, que parteix de la premissa de la innovació artística per crear un espectacle únic i original basat en l’espai, els objectes, les estructures i el ritme. L’artista argentí Adrian Schvarzstein presentarà la cridanera proposta Green Man a les 18.30 i a les 19.30.

 

També des de l’estranger, concretament des de França, arribarà l’espectacle de Claire Decreux, ‘Silencis’, que serà a les 19.00 hores. ‘Silencis’ convidarà el públic a respirar junts al ritme lent i profund de la vida durant una original proposta de dansa, teatre visual i humor. Per últim, MUT! clourà amb ‘Iceberg’, de l’artista català Leandre, a les 20.00 hores.

 

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.