Castelló constitueix la Xarxa Sanitària Solidària impulsada per Medicus Mundi per a sensibilitzar sobre la salut, la primera a nivell estatal

-132  Medicus Mundi   Buscar con Google  132
image-308114
L’alcaldessa, Amparo Marco, aplaudeix aquesta iniciativa “per a fomentar la cultura de la solidaritat i el compromís ciutadà”

El saló de plens ha acollit avui la constitució de la Xarxa Sanitària Solidària de Castelló, la primera que es crea a nivell estatal, fruit de la iniciativa impulsada per l’ONG Medicus Mundi a la qual s’han sumat l’Ajuntament de Castelló, els Col·legis Oficials de Dentistes, Infermers, Farmacèutics, Fisioterapeutes, Metges, Podòlegs i Psicòlegs i les universitats Jaume I i CEU Sant Pablo amb l’objectiu d’impulsar el compromís de les entitats sanitàries de la província amb aspectes relacionats amb la salut global i la cooperació al desenvolupament. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha assenyalat que “el Govern local vol comprometre’s amb totes les entitats que s’integren en aquesta xarxa per a treballar units i desenvolupar activitats que ens facen una societat millor”.

 

“L’Ajuntament no pot estar més d’acord en la filosofia de la Xarxa Sanitària Solidària. Perquè volem fomentar la cultura de la solidaritat i el compromís ciutadà; perquè volem que la salut siga un dret a l’abast de totes les persones i perquè volem el millor per a Castelló i anem a treballar per a aconseguir-ho”, ha afegit Marco, qui ha agraït la implicació de tots els col·lectius i entitats i especialment a Medicus Mundi per impulsar la iniciativa.

 

Aquesta Xarxa Sanitària Solidària naix amb els objectius de facilitar eines per a la formació dels professionals i estudiants del sector de la salut des d’una perspectiva global i solidària; sensibilitzar als professionals i a la població sobre els problemes sanitaris de tipus global, fomentant un coneixement crític del nostre entorn i de la realitat en els països empobrits amb especial atenció als factors que incideixen en les desigualtats en l’accés a la salut i visibilitzar el treball que realitzen les ONGD sanitàries i afavorir el contacte de les persones interessades amb les mateixes.

 

La primera activitat de la Xarxa serà la realització de les I Jornades de Cooperació Sanitària que tindran lloc els dies 27 i 28 d’abril en el Centre Urban de Castelló. Tota la informació d’aquestes jornades ja es pot descarregar en el blog redsanitariasolidariacastellon.wordpress.com, on també es podrà formalitzar la inscripció.

 

Per la seua banda, la presidenta de la Medicus Mundi CV Castelló, Belén Martín, ha afirmat estar molt satisfeta “de l’acolliment que està tenint aquesta iniciativa. Volem agrair a les entitats a les quals els hem proposat formar part
de la Xarxa Sanitària Solidària, ja que totes van acceptar sense dubtar-ho. A més sabem que en breu se sumaran noves entitats, la qual cosa és una excel·lent notícia. És una clara mostra de l’interès que desperten aquests temes en la població en general, i en el sector sanitari en particular”.

 

Martín ha afegit que “Medicus Mundi existeix per a contribuir a generar canvis en la societat, fomentant una cultura de solidaritat i compromisos ciutadans, que permeten que la salut siga un dret a l’abast de totes les persones. Aquesta Xarxa és una mostra que aquests objectius són compartits per moltes entitats de Castelló, i és una eina molt interessant que ens permetrà treballar per a poder aconseguir-los”.

 

L’acte de signatura del conveni de constitució ha comptat amb la participació del rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent; el director del CEU Castelló, José María Mira; el president del Col·legi Oficial de Metges, José Antonio Herranz; el d’Infermers, Francisco Pareja; el de Farmacèutics, Sergio Marco; el de Podòlegs, Alfredo Martínez; el de Dentistes, Victorino Aparici; el degà del Col·legi Oficial de Fisioterapeutes, Josep Benítez, i la vicedegana del Col·legi de Psicòlegs Mar Lluch.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.