Castelló dóna més pes a les activitats intergeneracionals en la Setmana de la Gent Gran

160526 rp semana gente mayor (1)
image-377812
La regidora Mary Carmen Ribera presenta una programació renovada en la qual es fomenta l’envelliment actiu i saludable

Castelló celebra del 27 de maig al 3 de juny la Setmana de la Gent Gran “amb la intenció de visibilitzar a un col·lectiu essencial per a qualsevol societat i que ha de seguir guanyant protagonisme”, ha defensat la regidora de Gent Gran, Mary Carmen Ribera. L’edició de 2016 s’ha presentat amb un 75% de la programació renovada “amb la intenció de donar major pes a les activitats intergeneracionals, en les quals està previst que participen uns 100 menors, i a les de formació per a aconseguir un envelliment actiu i saludable”, ha afegit l’edil.

En total, la Setmana de la Gent Gran de Castelló ha previst 24 actes dels quals 18 són novetats d’enguany. En global, s’han programat activitats formatives, lúdiques, culturals, esportives i artístiques “per a mantenir la diversitat d’actes que caracteritza aquesta Setmana de la Gent Gran, que aquest 2016 celebra el seu vintè segona edició”.

Segons ha explicat Ribera, “en les activitats intergeneracionals programades s’implicarà a l’alumnat de 5é i 6é de Primària del col·legi Bernat Artola, que visitarà l’hort urbà per a majors de Perot de Granyana, participarà en un taller intergeneracional d’història de l’art amb els alumnes i alumnes de les Aules de la Tercera Edat i també se sumaran a una trobada intergeneracional amb activitats com a memorització, pintura sobre tela, tècniques de relaxació, ioga, pilates, tonificació i estiraments i visita a l’exposició de treballs manuals artesans”.

Una altra de les novetats són els tallers cognitius per a fomentar l’envelliment actiu. “Hem incorporat cinc sessions d’estimulació cognitiva per a majors que se celebraran en cinc emplaçaments diferents de la ciutat per a facilitar la participació de les nostres persones majors”, ha destacat la regidora responsable de l’àrea de Gent Gran de l’Ajuntament de Castelló.

Aquesta XXII Setmana de la Gent Gran també incorpora com a novetat una conferència sobre finances del dia a càrrec de la Fundació UCEIF que se celebrarà demà divendres en el centre per a majors Columbretes. Segons ha explicat l’edil, aquesta xarrada pretén fer “més comprensibles els conceptes econòmics i financers als ciutadans, ajudar a l’adopció de decisions financeres responsables i informades i contribuir a una millor comprensió per part de les persones majors”. L’activitat inclourà un taller pràctica per a aprendre a elaborar un pressupost de la llar.

La resta d’activitats programades inclouen jornades esportives a l’aire lliure, exposicions, un espectacle teatral, un concert, desfilada de moda, una xarrada sobre el benefici dels animals de companyia com a font de benestar, una conferència sobre hàbits saludables, etcètera. “Des de l’Oficina de Gent Gran s’ha dissenyat una programació variada, atractiva i renovada per a potenciar el paper actiu dels nostres majors i posar en valor els seus coneixements i experiències a través de les trobades generacionals”, ha conclòs la regidora de Gent Gran, Mary Carmen Ribera
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.