Castelló elaborarà un pla d’acció per a convertir-se en una ciutat amigable amb els majors

29-08-2016 pla acció ciutat amigable
image-417279

L’edil Mary Carmen Ribera manté reunions amb la resta de regidories per a prioritzar les mesures proposades pels majors

L’Ajuntament de Castelló treballa ja en l’elaboració d’un pla d’acció per a convertir-se en una ciutat amigable amb la gent gran. L’edil Mary Carmen Ribera, responsable de l’àrea de Gent Gran, ha començat ja les reunions de treball amb la resta de regidories per a prioritzar les mesures que s’incorporaran en aquest pla d’acció. “El nostre treball se centra en aquests moments a estudiar la viabilitat de les 92 propostes arreplegades en el procés participatiu celebrat al juny a través de diferents grups focals principalment de gent gran”, ha explicat la regidora.

Ribera ha afegit que “aquest pla d’acció tindrà una vigència de dos anys i incorporarà iniciatives en els vuit àmbits d’anàlisis marcades pel protocol de Vancouver”, el document elaborat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per a impulsar la xarxa de ciutats amigables amb la gent gran a la qual està adherida Castelló.

Les mesures se seleccionaran en funció de la seua viabilitat no solament econòmica sinó també de competències, ja que algunes de les mesures arreplegades al juny en els grups focals són responsabilitat d’altres administracions”, ha aclarit la regidora de Gent gran de l’Ajuntament de Castelló.

Cal recordar que les aportacions es van arreplegar a través dels 11 grups focals constituïts i que es van reunir del 6 al 21 de juny. Set d’aquests grups estaven integrats per persones majors, diferenciats per edat (un grup de 60 a 74 anys i un altre per a persones de més de 74 anys) i per la zona geogràfica; un grup integrat per persones cuidadores (tant professionals com a cuidadors informals); un altre grup format per personal de l’Ajuntament; un grup format per comerciants i empresaris i un grup format per representants d’ONG i altres associacions.

En total es van superar les 40 hores de reunions en les quals van participar 90 persones que són les vertaderes protagonistes d’aquest procés participatiu per a fer de Castelló una més amable, més acollidora i que tinga en compte a la gent gran en la seua planificació”, ha recordat la responsable de l’àrea de Gent Gran de l’Ajuntament de Castelló.

Els àmbits que abordarà el pla d’acció 2017-2019 inclouen espais a l’aire lliure i edificis; transport; habitatge; respecte i inclusió social; participació social; comunicació i informació; treball i participació ciutadana i serveis socials i de salut. L’edil Mary Carmen Ribera ha indicat que entre les mesures que està previst incorporar en aquest pla d’acció per a convertir a Castelló en una ciutat amigable amb la gent gran es troba recuperar línies d’autobús urbà; incrementar les campanyes de promoció del transport públic; millorar l’accessibilitat en els espais públics; concessió d’ajudes per a instal·lar videoporters en habitatges de persones sordes; incrementar les places per a gent gran en programes esportius i de salut; un servei gratuït d’assessorament i orientació psicològica dirigit a les persones majors o augmentar les parcel·les d’horts urbans.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.