Castelló engega la segona fase del Programa per a la Identificació Policial Eficaç

plataforma por la diversidad (1)
image-368043
L’alcaldessa, Amparo Marco, s’ha reunit amb representants de la Plataforma per la Gestió Policial de la Diversitat, responsables d’aquesta iniciativa

L’Ajuntament de Castelló i la Plataforma per la Gestió Policial de la Diversitat han engegat la segona fase del Programa per a la Identificació Policial Eficaç (PIPE), una iniciativa que pretén millorar els procediments policials en matèria d’identificació de persones en llocs públics. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, al costat del regidor de Seguretat Pública, Antonio Lorenzo, el coordinador general de l’Àrea de Seguretat Pública i Emergències, José Luis Carque, i altres representants policials del municipi, han mantingut una reunió amb els responsables de la plataforma per a traslladar-los el suport del nou Govern Local a aquesta iniciativa.

En la reunió, s’ha posat de manifest la gran rellevància que tenen les identificacions realitzades per la Policia en llocs públics i la necessitat d’establir clars procediments en aquesta matèria, per a millorar l’eficàcia policial i prevenir qualsevol biaix discriminatori en aquest tipus d’actuacions.

En aquest sentit, Marco ha valorat la importància de projectes com el PIPE, que estan aconseguint resultats molt positius, tant pel que fa a la detecció d’infraccions penals i administratives, com a la millora de les relacions de la Policia amb la societat diversa. L’alcaldessa també ha destacat que la Policia Local de Castelló és un dels pocs cossos policials espanyols que està desenvolupant polítiques per a la gestió de la societat diversa, obrint canals de comunicació i especialitzant als seus components, amb la creació de la Unitat Gestió Policial de la Diversitat (Gesdipol).

Cal recordar que la Policia Local de Castelló forma part del programa PIPE des de 2012, al costat d’altres ciutats com Fuenlabrada, Girona i Màlaga, amb l’objectiu d’establir procediments d’identificació policial més eficaces i no discriminatoris, impulsar l’anàlisi periòdica de les identificacions, sensibilitzar i formar en la gestió de les identificacions, potenciar la participació i l’acostament a la societat diversa i millorar l’atenció als delictes d’odi.

En aquesta segona fase del PIPE estan previstes una sèrie d’accions com elaborar un nou manual de procediment per a la identificació policial eficaç i un manual de procediment per a l’atenció als delictes d’odi o crear una Comissió de Seguretat Ciutadana i Convivència per a la Societat Diversa per a impulsar la relació entre la policia local i el teixit social, entre altres mesures.

La Plataforma per la Gestió Policial de la Diversitat es va crear en 2010 amb l’objectiu d’impulsar i promoure canvis en les polítiques públiques de seguretat i en els serveis policials per a garantir una actuació no discriminatòria, sobretot amb els col·lectius minoritaris, millorar l’atenció de la policia i garantir un tracte policial igualitari. La plataforma està integrada per Unijepol, Fundació Secretariat Gitano, Fundació CEPAIM, ACCEM, Plena Inclusió, RAIS Fundació, Moviment contra la intolerància, Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transexuals i Bisexuals (FELGTB), Xarxa Acull, Associació de Policies Gais i Lesbianes (GAYLESPOL), i Amnistia Internacional i Open Society Justice Initiative.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.