BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

Castelló executa un operatiu de neteja intensiva en el Grau

El regidor Rafa Simó recorda que la inversió en neteja aconseguirà els 9,3 milions i que es recuperarà el baldeig de carrers

L’Ajuntament de Castelló ha dissenyat i executat un operatiu de neteja intensiva en el Grau durant la primera quinzena del mes de desembre. “Es tracta d’una actuació que el seu objectiu era reforçar l’efecte dels serveis habituals de neteja”, ha explicat en el tinent d’Alcaldia del Grau, Rafa Simó. Els serveis que s’han desenvolupat han consistit en un baldeig manual, mixt i d’alta pressió en torns de matí, vesprada i nit. També s’ha procedit a la neteja de pintades, d’embornals i el llavat dels contenidors de residus sòlids urbans.

Simó ha detallat que el dispositiu especial de neteja s’ha escomès en el perímetre delimitat pels carrers De la Sarina, Passig Ciutadella, Don Joan d’Àustria, camí Serradal, camí La Plana, passeig Marítim, passeig Bonavista i carrer Treballadors de la Mar a més d’en els grups Verge del Carme i Sant Pere. “Som conscients que les retallades en el contracte de neteja aplicats per l’anterior Govern han empitjorat el servei pel que aquesta mesura, que ara ha tingut un caràcter excepcional, es repetirà, s’estendrà a altres zones de la ciutat i es recuperarà a poc a poc un servei òptim”.

En aquest sentit, el tinent d’Alcaldia del Grau i regidor d’Ordenació del Territori ha recordat que “una de les línies estratègiques del pressupost municipal per a 2016 és, precisament, la millora dels serveis públics per a aconseguir el nivell òptim perdut amb les retallades de l’anterior govern en aspectes com la neteja viària”. El Govern municipal de l’Ajuntament de Castelló ha decidit injectar 1,7 milions d’euros més en el servei de recollida de residus sòlids urbans i de neteja viària, que se situaran en 8,4 milions i 9,3 milions respectivament.

“La neteja viària exemplifica l’empitjorament dels serveis públics després de la retallada d’1,4 milions d’euros que va aplicar l’anterior equip de Govern en 2013, que va implicar minimitzar, fins a quasi fer desaparèixer, el baldeig de carrers per exemple”, ha insistit Simó. Amb les millores introduïdes, aquest baldeig serà una de les accions que es recuperarà en 2016. “Millorar els contractes de recollida de brossa i de neteja viària és, en definitiva, una aposta per la millora en la qualitat de vida de tota la ciutadania”, segons el regidor d’Ordenació del Territori. A més, també s’ha incorporat per primera vegada al pressupost municipal una partida específica per a neteja d’escultures.

 Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.