Castelló executa vuit de cada deu accions del Pla Estratègic d’Ocupació en el seu primer any de funcionament

170516 reunión empleo (2)La regidora Patricia Puerta destaca que les mesures impulsades s’han traduït en la contractació de 411 persones

L’Ajuntament de Castelló ha executat el 80% de les accions del Pla Estratègic d’Ocupació 2016-2019, el primer amb el qual compta la ciutat, en el seu primer any de vigència. La regidora d’Impuls de l’Activitat Econòmica, Patricia Puerta, ha presentat el balanç d’execució del Pla coincidint amb el primer aniversari de la seua aprovació després de la reunió en la que estaven convocats tots els integrants del consell rector del Pacte Local per l’Ocupació. Així, Puerta ha destacat que “ja s’han executat o iniciat 43 de les 56 accions previstes en les set línies d’actuació marcades pel Pla Estratègic d’Ocupació en les seues dotze primers mesos de funcionament, la qual cosa suposa un grau de compliment superior al 70% en solament un any”.

L’impuls a les mesures incloses en aquest pla estratègic s’ha traduït “en la contractació de 411 persones gràcies als diferents plans i programes d’ocupació i de les accions de formació”, segons ha destacat Patricia Puerta durant la roda de premsa que ha oferit al costat del secretari d’UGT a Castelló, Francisco Sacacia, i el secretari general de CC.OO. a Castelló, Manel Nieto. A més, ha apuntat que durant enguany l’Agència de Desenvolupament Local (ADL) ha atès a més de 12.700 persones en accions d’orientació laboral i ha realitzat 467 itineraris d’inserció laboral personalitzats.

La regidora de l’Activitat Econòmica ha subratllat que l’elevat percentatge d’execució del Pla Estratègic d’Ocupació “demostra l’aposta per les polítiques d’ocupació, el compromís ferm per millorar la inserció laboral en la nostra acció i la voluntat del Govern Municipal de situar l’ocupació com a prioritat de la seua acció política. Per açò ja hem realitzat o engegat vuit de cada deu accions del Pla Estratègic d’Ocupació, perquè és una prioritat per a centenars de famílies castellonenques i, per tant, també per a la Regidoria d’Impuls de l’Activitat Econòmica de l’Ajuntament de Castelló”.

Les línies d’actuació d’emprenedoria, formació i ocupació són les que més accions realitzades o engegades sumen al costat de la línia de sostenibilitat i responsabilitat social. L’edil Patricia Puerta ha enumerat algunes de les accions executades dins del marc del Pla Estratègic d’Ocupació, com la creació de beta.coop, la primera cooperativa d’emprenedors de la Comunitat Valenciana i la segona d’Espanya, dins de la línia de *emprendimiento, que aconsegueix un 77,7% d’execució.

Quant a formació, amb 8 d’11 accions iniciades i un grau d’execució del 72%, s’inclou les llançadores d’ocupació, amb la seua segona edició ara en marxa; el projecte de millora de l’ocupabilitat Castelló Oest; o els cursos de neteja en espais oberts o activitats en centres de jardineria. La línia d’ocupació ha permès engegar 10 de les 13 accions contemplades (76,9% d’execució), amb programes com Jornals de Vila, el projecte Castelló Crea, tallers d’ocupació o diferents programes de creació d’ocupació.

Porta ha insistit que “aquestes dades avalen que el Govern Municipal compleix amb els compromisos adquirits amb la ciutadania. El context econòmic encara exigeix l’activació de polítiques actives d’ocupació per a millorar l’ocupabilitat, oferir oportunitats d’inserció del mercat laboral o facilitar l’emprenedoria i per açò seguirem avançant en aquestes polítiques d’ocupació”. I ha recordat que “no solament s’han executat o engegat quasi el 80% del Pla Estratègic d’Ocupació, sinó que la regidoria d’Impuls de l’Activitat Econòmica compte en 2017 amb el major pressupost municipal destinat a ocupació, amb 4,7 milions d’euros, un 250% més que en 2015.

Per la seua banda, el líder de CC.OO. a Castelló, Manel Nieto, ha volgut “reconèixer la labor i la voluntat política d’aquest Govern municipal d’impulsar polítiques socials i laborals que situen a les persones més colpejades per la crisi en el centre de l’acció política”. Una afirmació que també ha subscrit Francisco Sacacia, secretari general d’UGT a Castelló, qui a més també ha subratllat “el fet que Castelló estiga abanderant polítiques com les de territoris socialment responsables en l’àmbit nacional”. En aquesta línia, Sacacia ha recordat que la pròxima tardor Castelló es convertirà per primera vegada en seu del Fòrum de Ciutats per l’Ocupació.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.