Castelló impulsa un projecte pilot per a analitzar la qualitat de l’espai públic a partir del confort tèrmic

La presa de dades amb sensors i enquestes permetrà conèixer el confort en les places Major, Peixateria, Mercat ambulant i Hort dels Corders

L’Ajuntament de Castelló, a través de la iniciativa europea Climate_KIC de la qual és soci afiliat, ha impulsat un projecte pilot denominat Treelab per a analitzar la qualitat d’espais públics com a places i carrers a partir del confort tèrmic. La regidora de Sostenibilitat Ambiental, Sara Usó, ha visitat un dels punts de presa de dades instal·lades, en concret el de la plaça de la Peixateria, per a conèixer in situ el procediment de recollida d’informació.

151218 mediciones (3)
image-285308

El projecte permetrà analitzar amb sensors i enquestes el confort tèrmic de dues places a Castelló: el conjunt de les Places Major, de la Peixateria i del Mercat, i la Plaça Hort dels Corders. Una vegada recopilada la informació es lliurarà a l’Ajuntament de Castelló els resultats científics, psicològics i urbanístics amb recomanacions sobre el disseny de l’espai públic.

El projecte Treelab analitza la qualitat de l’espai públic, places i carrers, a parir del confort tèrmic, és a dir, la calor i el fred que la gent percep quan es mou per la ciutat. El sol i l’ombra disponibles determinen els moviments de vianants i ciclistes, que trien els seus recorreguts determinats per la seua sensació de confort o desgrat. Per exemple, segons els mesuraments realitzats, en la plaça Hort dels Corders hi ha una diferència de fins a tres graus en les zones amb arbrat de grandària mitjana i el centre de la plaça mentre que en la plaça de la Peixateria, on també hi ha arbrat, la temperatura és 1,2º inferior a la plaça Major.

Aquest projecte pilot està 100% finançat per Europa dins del programa Climate_KIC, la major iniciativa de la UE sobre el canvi climàtic. Es tracta de la major col·laboració pública-privada d’Europa centrada en la innovació per a mitigar el canvi climàtic i adaptar-se al mateix. Climate_KIC està format per empreses, institucions acadèmiques i organismes públics.

L’organització té la seua seu a Londres i a través dels seus centres distribuïts per tota Europa, ofereixen el seu suport a startups,reuneix a socis en projectes d’innovació, a més de formar a estudiants amb l’objecte d’aconseguir una transformació creativa i connexa del coneixement i les idees per a obtenir productes i serveis que contribuïsquen a mitigar el canvi climàtic i adaptar-se al mateix.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.