Castelló incorpora aquest mes el camió de bombers que millora la capacitat de resposta davant incendis en vies estretes i casc antic

02-07-2017 camió bombersEl regidor Antonio Lorenzo destaca que el vehicle també compta amb eines d’última tecnologia per a rescats de persones

El Servei Municipal de Bombers de Castelló tindrà aquest mes amb el nou camió d’atenció d’emergències en vies estretes com les del casc antic, la Marjaleria, carrers per als vianants, etcètera. Aquest vehicle estarà operatiu a la fi de mes després de passar un període de formació impartit per la mateixa empresa adjudicatària a tots els de bombers, complint el plec tècnic referent a aqueix punt. El regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Lorenzo, ha destacat que aquest nou camió, en el qual s’han invertit 240.000 euros, “permetrà millorar la resposta davant emergència en vies estretes de la ciutat”.

Amb l’operativitat d’aquest vehicle, “els bombers municipals augmenten el grau d’eficàcia i exigència en el que és referent a maniobrabilitat i capacitat de maniobra per vials estrets, casc antic, Marjaleria, entre altres zones”, ha apuntat l’edil Antonio Lorenzo. Referent a capacitat extintora disposa d’un sistema electrònic de mescla d’additius d’extinció. També compta amb eines d’última generació electrohidràuliques per a atendre els rescats de persones, saques de rescat vertical, per la qual cosa aquest camió es convertirà en un dels més operatius del servei de bombers de Castelló, caracteritzant-se per la seua versatilitat i polivalència en l’atenció de qualsevol emergència que esdevinga en la ciutat, a més d’una accessibilitat màxima en zones difícils i casc antic de Castelló. Aquestes característiques aporten major rapidesa i eficàcia a les dotacions operatives del Servei Municipal de bombers de Castelló.

El vehicle ha superat les proves i verificació de compliment de prescripcions tècniques basades en la norma UNE-EN-1846-2 corresponents a les proves d’estabilitat estàtica, dinàmica comprovacions hidràuliques i compliment de potència de la corba de la bomba i verificar les millores basades en seguretat com a protecció perifèrica, protecció de pneumàtics i respiració anti contaminant en cabina.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Lorenzo, ha subratllat que l’adquisició d’aquest nou vehicle “respon a la voluntat de millorar els mitjans materials amb els quals expliquen els bombers municipals i millorar la capacitat de resposta davant emergències en el casc antic i vies estretes de la ciutat” i se sumisca a altres inversions com la compra d’uniformes d’intervenció d’última tecnologia per als bombers.

L’edil ha explicat que “l’estimació de carrers a les quals podrà accedir aquest camió seran aquelles que tinguen 2,30 m d’amplària de vial, però beneficia en general a carrers i places convertides en per als vianants, vial del Tram, casc antic i camins rurals, Marjaleria, Serrallo, etcètera”.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.