BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

Castelló llança una campanya per a apadrinar els 800 arbres que es van a replantar en la ciutat

Sara Usó Apadrina el teu arbre
image-244985
La regidora de Sostenibilitat Ambiental, Sara Usó, destaca la importància “de crear vincles entre els ciutadans i el patrimoni arbori”

La Regidoria de Sostenibilitat Ambiental de l’Ajuntament de Castelló ha presentat la campanya Apadrina el teu arbre, que permetrà a ciutadans i ciutadanes, famílies, col·legis, associacions, colles, gaiates i altres col·lectius apadrinar els 800 arbres que es van a replantar en diferents punts de la ciutat. La regidora responsable de l’àrea, Sara Va usar, ha destacat que aquesta campanya de conscienciació i sensibilització pretén “crear vincles entre la ciutadania i el patrimoni arbori, perquè d’aquesta manera veïns i veïnes valoren i s’interessen pels arbres de la seua ciutat”.

La campanya s’ha dividit en dues fases coincidint amb els períodes de replantació. La primera fase comença aquest dilluns, 26 d’octubre, amb la plantació de 255 exemplars d’espècies perennes com a tarongers (zona centre), alzines (avinguda l’Alcora i entorn de Vila Dolores), garroferes (a Lledó III) i grevillees (en la ronda Nord), entre d’altres. A més, també es podran apadrinar 50 pins en El Pinar però en la segona fase degut als treballs de poda i manteniment del parc que es van a escometre aquestes pròximes setmanes. La segona fase, ja a partir de gener, permetrà replantar 500 exemplars d’espècies de fulla caduca.

Usó ha insistit que es tracta d’una campanya de sensibilització “per a posar en valor el nostre patrimoni arbori i presumir de zones verdes gràcies a aquesta vinculació amb la societat”. La regidora ha subratllat que apadrinar un exemplar “no implica per part dels veïns una cura. És una via de comunicació, de participació, d’implicació i de sumar valor verd a la nostra ciutat”.

“Volem que ens puguen explicar com creix l’arbre, que ens facen arribar comentaris, que ens envien fotos o que ens informen si detecten algun problema”, ha afegit l’edil de Sostenibilitat. De fet, s’ha creat un esdeveniment en facebook i s’ha creat el hashtag #apadrinaelteuarbre en Twitter perquè puguen enviar interactuar.

Per a poder apadrinar un arbre, les persones interessades han d’entrar en el portal institucional www.castello.es i punxar en l’apartat de medi ambient. Una vegada allí, podran accedir a la campanya on trobaran un mapa amb la ubicació i un llistat amb les espècies. Una vegada escollit l’exemplar, s’haurà d’enviar un correu amb les dades personals i l’exemplar triat al correu electrònic medioambiente@castello.es o cridant per telèfon al 964 22 16 58 “pel que primer és important tenir clar quin ens interessa”.

Posteriorment, la Regidoria de Sostenibilitat Ambiental lliurarà un diploma acreditatiu a totes les persones que apadrinen un arbre. L’Ajuntament de Castelló enviarà a partir del pròxim dilluns cartes als col·legis i associacions de veïns per a informar-los de la campanya Apadrina el teu arbre i convidant-los al fet que se sumen. “Aquesta és una primera experiència i en funció de la resposta ciutadana valorarem noves accions o ampliar la campanya”, ha conclòs la regidora de Sostenibilitat Ambiental, Sara Usó.

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.