Castelló llança una campanya per a reactivar el voluntariat de Protecció Civil

El servicio de voluntariado de Protección Civil de la Diputación de Castellón destinará este mes 185 efectivos para realizar 26 prevenciones en 13 municipios de la provincia.
image-306710
El regidor de Seguretat Pública, Antonio Lorenzo, reivindica la “necessitat del servei” en una ciutat com Castelló

El Servei Municipal de Bombers i de Protecció Civil de l’Ajuntament de Castelló ha llançat una campanya de captació de voluntaris per a reactivar el servei. Les persones interessades a sumar-se al voluntariat de protecció civil poden escriure al correu bomberos@castello.es manifestant el seu interès a participar i deixant les seues dades personals i de contacte. “És una obligació legal de les administracions públiques promoure el voluntariat, però en una ciutat com la nostra és absolutament necessari per la multitud d’esdeveniments públics que s’organitzen i la tasca de prevenció i d’atenció en emergències”, ha destacat el tinent d’Alcaldia de Seguretat Pública, Antonio Lorenzo.

El voluntariat està pensat per a actuar tant en casos preventius com d’emergència. “El paper dels voluntaris i voluntàries és essencial des d’un punt de vista preventiu, en el cas de l’organització d’espectacles pirotècnics, desfilades, concerts, etcètera, com també davant l’activació d’una emergència davant episodis de pluges, vent, etc”, ha explicat el responsable de Protecció Civil, el sergent Antonio Costa.

L’objectiu que s’han marcat davant el repte de reactivar aquest voluntariat de Protecció Civil passa per la seua integració i coordinació amb els serveis públics sanitaris, de seguretat i d’emergència. A més, també participaran en campanyes de divulgació en matèria d’autoprotecció en col·legis, institucions, empreses… L’agrupació es basarà “en la posada en valor i reconeixement públic i explícit de la labor del voluntari”, ha apuntat Costa.

El programa inclou facilitar formació precisa al voluntari per a poder escometre amb èxit les seues tasques, formació que estarà impartida per personal de Bombers, Policia Local, sanitaris., Protecció Civil de la Generalitat i de qualsevol altra procedència si s’estima que és necessari per a aconseguir us objectius marcats.

S’entén la protecció civil no solament com l’existència o no del voluntariat, sinó, molt més allà, com el conjunt d’accions dirigides a evitar, reduir o corregir els danys causats a persones i béns per tota classe de mitjans d’agressió i pels elements naturals o extraordinaris en temps de pau, quan l’amplitud i gravetat dels seus efectes li confereix el caràcter de calamitat pública.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.