Castelló participa en una jornada estatal sobre estratègies locals d’inclusió del poble gitano

visita-a-asociacion-gitana-6
image-423870
El regidor de Benestar Social, José Luis López, exposarà iniciatives com l’observatori municipal d’integració

L’Ajuntament de Castelló se suma a la jornada de debat ‘Enfocs de treball per a promoure la inclusió social de la població gitana en el plànol local’ que se celebra demà a Pamplona emmarcada dins de l’Estratègia Nacional per a la Inclusió Social de la Població Gitana 2012-2020. El regidor de Benestar Social, Dependència i Joventut, José Luis López, participarà al costat de tècnics municipals en aquest fòrum en el qual està prevista l’assistència més de mig centenar de persones de tot el país.

 

El regidor José Luis López traslladarà algunes de les iniciatives impulsades des de l’Ajuntament de Castelló per a fomentar la “integració, participació i visibilitat de la població gitana a Castelló amb l’objectiu que puguen accedir a tots els serveis i polítiques municipals en condicions d’igualtat”. Entre les iniciatives que exposarà destaquen l’observatori d’entitats que treballen per la integració del poble gitano en la nostra ciutat, en el qual estan representades, entre unes altres, la Fundació Punjab, l’Associació Gitana i el Secretariat Gitano o l’existència de dos mediadors interculturals gitanos que, a través de l’agència municipal AMICS, treballen en l’àmbit educatiu i en el de la integració de la dona.

 

La jornada, que se celebra en col·laboració amb el Govern de Navarra, se centrarà a millorar la connexió i la coordinació de les estratègies i mesures empreses des de les entitats locals amb l’Estratègia Nacional per a la Inclusió Social de la Població Gitana 2012-2020 i les estratègies i mesures implementades des de les comunitats autònomes.

 

“Aquest fòrum també servirà sobre els reptes actuals de les entitats locals en l’àmbit de la inclusió social de la població gitana”, ha destacat l’edil de Benestar Social. El programa també contempla un apartat d’exposició i debat de les estratègies o conjunt de mesures impulsades per les entitats locals per a promoure la inclusió social i conclourà amb la proposta de recomanacions per a avançar cap a estratègies locals de promoció de la inclusió social de la població gitana més eficaces.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.